Acord amb el govern per pacificar el trànsit a Príncep de Viana

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

En el marc de l’aprovació dels canvis urbanístics per la nova estació d’autobús, hem arribat a un acord amb el govern per a la pacificació de Príncep de Viana i mesures per reforçar l’accés a l’estació d’autobús i de tren amb vehicles no contaminants.

«Les dades de qualitat de l’aire a Príncep de Viana ens tenen molt preocupats i amb la construcció de l’estació d’autobús encara és més important replantejar la mobilitat a la zona», ha assenyat el regidor del comúdelleida, Sergi Talamonte. Les dades de l’estació de mesura de qualitat de l’aire a la Plaça del Treball indiquen que en aquesta zona s’hi superen sovint els índexs de partícules contaminants recomanats per la normativa i recomanacions ambientals.

Per això, el comúdelleida ha acordat amb el govern que Príncep de Viana s’inclogui en els estudis per formar part de la Zona de Baixes Emissions i que passi a ser una via de velocitat limitada a 30km/h. També es preveu que aquest carrer disposi de carril bici i carril bus.

L’acord amb el govern inclou també la inclusió d’espai per a aparcament de bicicletes i patinets i per a serveis de lloguer d’aquest tipus de vehicles en la zona de l’estació d’autobús i tren. En aquest sentit, el govern es compromet a incloure aquestes mesures en el pla de mobilitat del projecte executiu de la nova estació d’autobusos.

Aquestes mesures vinculades al pla de l’estació es completen amb altres mesures de vianalització i pacificació del trànsit, sensibilització i promoció de la mobilitat no contaminant i promoció del transport públic urbà i la connexió ferroviària de Lleida.

 

Imatge aèria de la zona on s’ubicarà la nova estació d’autobusos

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest