Acord perquè Catalunya en Comú i Podem se sumin a la candidatura del Comú de Lleida a les Municipals 2019

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies and tagged , , , .

El Comú de Lleida, Podem i Catalunya en Comú han arribat a un acord per presentar una candidatura conjunta a les eleccions municipals del mes de maig a Lleida sota el nom de Comú de Lleida. Ens empeny tant l’oportunitat com la responsabilitat, amb tantes persones simpatitzants i electores que reclamen unitat d’acció i garantia de participació, amb una organització oberta a la ciutadania.

Lleida ens necessita fortes, després de 40 anys d’un govern del PSC manifestament desgastat i suportat per un quadripartit de la vergonya amb el PSC, Cs, PP i una trànsfuga de l’antiga Unió. Creiem que és en els municipis on es materialitza l’empoderament ciutadà que ciutadania, partits d’esquerres i moviments socials reclamaven a les places i carrers.

La candidatura electoral del Comú de Lleida es defineix per l’esperit de sumar forces, eixamplar base electoral i la voluntat de assolir majories capaces d’aspirar a governar el municipi. Aquesta voluntat de suma vol superar la lògica de les coalicions electorals i de quotes de partit, generant espais mixtos de treball on els drets i deures siguin de les persones implicades, vinguin d’on vinguin.

Acords de Candidatura

S’estableixen els acords de candidatura següents amb Catalunya en Comú i Podem, que han estat ratificats per cada una de les organitzacions que conflueixen en l’assemblea del Comú de Lleida, i que hauran de ser ratificats per aquesta pròpia assemblea el diumenge 27 de gener:

  • El funcionament de la candidatura es regirà pel Marc organitzatiu, la Guia de participació i el Model de primàries, aprovats en les diverses assemblees obertes del Comú de Lleida i emmirallats en els models de les ciutats i pobles del canvi.
  • La candidatura es presentarà com a partit a les eleccions municipals, sota el paraigües de la coalició o entitat supramunicipal de Podem i Catalunya en Comú per facilitar la representació a organismes supramunicipals. No obstant, el Comú de Lleida adoptarà el procediment d’aval ciutadà propi de les agrupacions d’electors, demanant almenys 1.500 avals per poder inscriure la candidatura, i n’adoptarà també el criteri de caducitat del projecte, que haurà de renovar-se o ratificar-se de nou en cada procés electoral.
  • Caldrà confeccionar uns documents de compromís polític, amb la màxima participació, tant de la gent d’aquest Comú de Lleida ampliat amb els companys i companyes de Podem i Catalunya en Comú, com del conjunt de la ciutadania. El Projecte polític i el Programa Electoral seran l’eix vertebrador de les polítiques a desenvolupar durant el mandat.
  • Les persones que, havent sigut escollides mitjançant el procés de primàries aprovat per l’assemblea, formin part de la llista electoral del Comú de Lleida, hauran de signar i comprometre’s a complir i fer complir el Codi d’Ètica política.
  • El nom de la candidatura és el Comú de Lleida, amb el logo corresponent, garantint en tota la comunicació la visibilitat de les diferents organitzacions que hi han confluït.

Organització de la candidatura

  • Els càrrecs electes assolits per la candidatura exerciran al seva tasca d’acord amb els mandats de l’assemblea conjunta de la candidatura, l’assemblea del Comú de Lleida, davant de qui reten comptes, i participaran en els espais de treball col·lectiu definits en el marc organitzatiu.
  • Treball unitari i fratern entorn l’assemblea del Comú de Lleida i els òrgans existents (segons marc organitzatiu i guia de participació), amb el consens, la transparència i la democràcia participativa i deliberativa com a principis de funcionament. La participació a l’assemblea i als òrgans existents és a títol personal, tot garantint el reconeixement dels partits que conflueixen en la candidatura municipal, Podem i Catalunya en Comú, i la participació de la seva militància.
  • Garanties de participació de la ciutadania en la presa de decisions, via telemàtica o presencial, mitjançant un cens únic de persones.
  • Garanties a la diversitat en l’elecció dels representants de l’assemblea en l’equip municipal i en la coordinació dels grups de treball.
  • Exercici de l’autonomia de l’assemblea del Comú de Lleida en tot allò que afecti a la política municipal; solidaritat amb les altres candidatures de la demarcació que formin part del mateix paraigües supramunicipal; participació en els espais de coordinació i treball municipal en xarxa que s’estableixin; i suport mutu en les diferents comtesses electorals.

Participació, vinyeta de l’artista Matías Tolsà

Participació, vinyeta de l’artista Matías Tolsà[/caption]

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest