Al Comú decideixes tu

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida presentarà una candidatura a les eleccions municipals i aquesta llista no la decidirà cap cúpula ni cap interès ocult: la decidirà la ciutadania. Les veïnes i veïns de Lleida decidiran la llista del Comú en les properes Municipals a través d’unes primàries obertes on tothom que visqui a Lleida podrà dir quines candidates i candidats prefereix entre les 12 que s’han presentat. Entre el 16 i el 24 de febrer es podrà votar l’ordre de les persones que integren la candidatura del Comú de Lleida, igual que en les últimes Municipals fa 4 anys.

La del Comú és una candidatura municipalista i ciutadanista, que retorna la política i la presa de decisions a la ciutadania. El Comú lluita per construir una ciutat amb una gestió orientada al bé comú, transparent, amb participació directa de la gent en la presa de decisions, sense privilegis polítics, habitable i sostenible. El Comú vol tenir una ciutat de les persones i vol fer-la entre totes. La confiança del Comú en la participació i la intel·ligència col·lectiva és plena i així ho reafirma la voluntat de sumar en la celebració de l’acord del Comú de Lleida amb Podem i Catalunya en Comú per construir una candidatura unitària guanyadora. Al Comú l’empeny tant l’oportunitat com la responsabilitat, amb tantes persones simpatitzants i electores que reclamen unitat d’acció i garantia de participació, amb una organització oberta a la ciutadania. És en els municipis on es materialitza l’empoderament ciutadà que ciutadania, partits d’esquerres i moviments socials reclamaven a les places i carrers.

Per això aquest és un projecte col·lectiu, divers i complementari. Aquesta és una llista plural, il·lusionant i pel canvi, una llista paritària diversa i amb perfils complementaris dins un projecte nascut amb la voluntat de sumar. Hi ha gent jove i gent gran, hi ha feministes, ecologistes, persones compromeses amb els drets humans i la justícia social. Hi ha gent que coneix el món de la recerca, de l’Horta, dels barris i els col·lectius més vulnerables. Gent que coneix l’empresa, l’àmbit de la salut, l’educació, el treball social, el dret, la cultura i l’esport. Hi ha gent que defensa els drets reals d’altra gent. Persones que sempre han participat per millorar el món i gent que comença ara.

Totes les persones que tinguin residència a Lleida podran votar presencialment en qualsevol de les 11 taules que hi haurà en diferents barris i a l’Horta els caps de setmana del 16 i 17 de febrer i del 23 i 24 de febrer. És ben senzill: hauran de presentar el DNI o NIE per poder triar en el full de votació quins 7 noms escollir dels 12 que conformen la llista de candidats i candidates aprovades per l’assemblea, i que comparteixen el Codi Ètic, el Marc Organitzatiu i els principis programàtics del Comú de Lleida. Així es busca afavorir una llista plural, diversa, àmplia i complementària.

També es podrà votar telemàticament prèvia inscripció i validació a la plataforma de votació telemàtica que s’habilitarà pròximament. En els dies vinents es podrà trobar més informació a la web comudelleida.cat i a les xarxes socials.

Les 12 candidates i candidats que participaran a les primàries obertes del Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest