Alertem sobre la disminució de recursos per a projectes de cooperació

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , , .
COOPERACIÓ

Durant el Consell Mixt de Cooperació, el comúdelleida representat per Josep Maria Perera ha manifestat preocupació per la reducció constant de recursos destinats a projectes de cooperació a Lleida, la qual cosa genera un impacte en la viabilitat i qualitat dels projectes impulsats per les ONGD.

La darrera assignació de 126.700 euros per part de l’Ajuntament a 17 projectes de cooperació, suposa una disminució important que posa en perill la qualitat i la viabilitat d’aquestes iniciatives. Perera ha assenyalat que aquesta reducció posa en risc el bon desenvolupament dels projectes.

A mesura que les ONGD han anat millorant la qualitat i l’impacte dels seus projectes, ens trobem amb menys dotació econòmica, la qual cosa té un impacte negatiu en els objectius, sobretot de les entitats locals. Això fa inviable garantir la qualitat d’execució i amenaça la continuïtat d’iniciatives necessàries per a les comunitats beneficiàries.

El grup municipal recorda que la dotació econòmica per a projectes de cooperació ha anat disminuint de manera progressiva, des dels quasi 400.000 euros anys enrere fins als actuals 126.700 euros, deixant moltes entitats sense el suport necessari per assolir els seus objectius.

Una altra preocupació destacada pel comúdelleida és la manca de claredat respecte al conveni amb la Universitat de Lleida (UdL) per avaluar els projectes de cooperació. Tot i que ja s’ha confirmat que el Fons Català de Cooperació realitzarà les avaluacions in situ, a hores d’ara no es coneix si la UdL podrà assumir l’avaluació dels projectes en altres fases. “Encara no disposem d’informació sobre aquest conveni i no sabem si la UdL podrà fer les avaluacions necessàries per garantir la qualitat dels projectes“, expressava el representant.

Des del comúdelleida també s’ha lamentat que, un cop finalitzat el contracte amb SOS Racisme de formació antiracista a professionals de l’Ajuntament, no s’hagi previst una continuïtat en la formació al personal municipal en altres departaments ni es disposi d’una avaluació final de l’impacte d’aquesta col·laboració.

És essencial que els esforços per combatre el racisme no es limitin a una acció puntual, sinó que s’estenguin a totes les àrees de l’Ajuntament per aconseguir una institució realment compromesa amb la igualtat“.

El comúdelleida reivindica un canvi de direcció en les polítiques de cooperació i exigeix que l’Ajuntament destini més recursos per garantir una cooperació de qualitat i ajustada a les necessitats del moment.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest