Allò que el cartipàs no dóna, Lleida no ho presta

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

El tilular de l’article correspon a una derivació de la coneguda frase “lo que natural non da, Salamanca non presta”, que com a Salmantí i Lleidatà estic diariament comprobant.
Si, vaig estudiar a la Universitat de Salamanca, vaig fer Ciències Empresarials; en canvi a l’ajuntament de Lleida estic cursant un Màster avançat en Ciències Polítiques on m’estan ensenyant catedràtics del tot s’hi val, excepte en allò que vingui del Comú, que aleshores, ja no tot s’hi val.
Els informo, conciutadans, que el passat 11 de març a més a més de commemorar les víctimes del salvatge atemptat terrorista de Madrid del 2004, Lleida va inagurar un monument (fictici) al doble discurs. Mentre que a petició de la Comissió Especial de la Transparència de l’Ajuntament de Lleida, el grup municipal del Comú de Lleida va proposar la regularització dels precs ciutadans en assumptes de competència de la comissió, 23 del 27 regidors no van votar a favor d’aquesta proposta i els comissionats de PSC, Cs i PP van votar directament en contra, vetant, de nou la transparència i la participació als seus adminitrats.
Ple Paeria 26 febrer 2016 (3)
Fins aquí, cap novetat. El que si és nou és la duplicitat en el discurs, altres li diuen coherència, Vostès diran si en una mateixa sessió de treball pot passar que una proposta sol·licitada per la comissió, no es acceptada perquè no és competència de la comissió; però, en canvi, tractar el seguiment de les mocions aprovades si ho és. Incloent que a la citada comissió es va llegir el literal del cartipàs sobre les funcions de la Comissió. En resum, hi ha regidors que no van trobar res al Cartipàs sobre precs ciutadans, però possiblement van trobar que el seguiment de les mocions, exclusivament per part dels regidors i grups polítics, és plenament competència de la Comissió de Transparència. O això o és que realment la Universitat  no m’ha servit per res.
I amb això estem. Ja preguntarem a la presidència de la següent sessió on es recull el seguiment de les mocions del Cartipàs municipal, i a la regidora de Transparència li preguntarem quant costa el sistema informàtic implementat per aquest seguiment tan poc transparent. I així vostés decidiràn si el que el cartipàs non dona, Lleida ho ha de pagar.
Article de Carlos González (regidor del Comú de Lleida)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest