Apostem per polítiques de revitalització dels mercats municipals

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

En un intent per abordar la falta d’acció percebuda en la regidoria de Mercats, el comúdelleida durant la Comissió de Cultura ha presentat una sèrie de propostes destinades a revifar els mercats municipals i a fomentar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

El comúdelleida subratlla la importància d’integrar el desenvolupament i la millora dels mercats en un marc estratègic més ampli, que abordi qüestions clau com les estratègies agroalimentàries, la sostenibilitat mediambiental, les dinàmiques sociocomunitàries i les oportunitats ocupacionals. Per això, el grup municipal ha sol·licitat que el govern replantegi la seua estratègia de mercats, que no pivotin només sobre grans empreses motores, sinó que explotin les oportunitats de models oberts a petites i mitjanes empreses, cooperatives i autònoms.

«Nosaltres continuem reclamant una gestió municipal que assumeixi el correcte manteniment i modernització de les instal·lacions i amb un model de licitació de les parades que incorpori criteris de promoció de l’ocupació juvenil i de promoció de la producció ecològica i de proximitat», explicava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Durant la Comissió, el comúdelleida ha proposat una definició clara de les característiques fonamentals del nou model de mercats municipals impulsat pel govern, posant un especial èmfasi en la inclusió social, la sostenibilitat mediambiental i la promoció de l’ocupació local. Això implica crear espais accessibles i acollidors que fomentin la participació de tots els sectors, i que promoguin la producció i el consum de productes locals i sostenibles.

A més la regidora ha destacat la necessitat d’elaborar un calendari detallat per a la implementació de millores concretes als mercats municipals. «Aquest calendari ha de prioritzar les accions que permetin una resposta àgil i eficaç a les necessitats identificades, assegurant al mateix temps la continuïtat en la prestació dels serveis als ciutadans».

Per aconseguir una visió completa i inclusiva dels reptes i oportunitats dels mercats municipals, es planteja l’inici d’un procés participatiu que compti amb la col·laboració ciutadana, agents comercials i productors. Garantint la representativitat i la diversitat d’opinions de la comunitat, permetent una diagnosi més precisa i una orientació més ajustada del nou model de mercats.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest