Aprovació de la moció presentada a ple pel Comúdelleida per facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutadania de Lleida.

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

Durant el ple d’avui s’ha aprovat la moció presentada pel Comúdelleida en defensa del dret de l’habitatge, la qual intenta cobrir la urgència de la manca d’habitatge assequible per a la població.

La moció s’ha votat per punts, durant la votació ERC, PSC, JUNTS han votat a favor en tots els punts de la moció, pel que fa al PP s’ha abstingut, excepte els punts 4 i 6 els quals ha votat en contra, i els regidors no adscrits s’han abstingut en tots els acords proposats.

«Més de 1000 famílies estan ocupant habitatges, habitatges buits i de fons voltors, demanem a la regidoria que gestioni aquesta situació i actualitzi el cens de pisos buits a la ciutat», reclamava el regidor Sergi Talamonte durant la moció.

La moció compta amb mesures per posar al mercat habitatges de fons voltors i bancs, que es troben buits i descuidats i així augmentar el parc públic a la ciutat de Lleida que actualment consta de 332 habitatges dels quals 288 són de propietat municipal o a través de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana i la resta cedits mitjançant convenis amb diverses entitats i organismes.

A la moció es reclama que s’utilitzin els 1,2 milions d’euros provinents de la venda de finques de l’EMU que ara estan paralitzats en un compte bancari, i els quals s’han de destinar a la comprar i rehabilitació de l’habitatge públic.

Amb aquesta moció es pretén fer polítiques d’habitatge per evitar el creixement de casos de famílies que no tenen accés a un habitatge, i també evitar la crisi inflacionària en els lloguers i compres de pisos.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest