Cal reprendre les polítiques de millora del Refugi dels Peluts

Posted on Posted in Ciutat amable, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Les millores en els espais per als animals, el reforç del servei amb personal dinamitzador i veterinari, la promoció a través de xarxes pròpies, són les darreres mesures de millora en el Refugi dels Peluts, que es van implementar en l’etapa de Sergi Talamonte al capdavant de la regidoria, i que han quedat sense continuïtat des de l’expulsió del comú del govern.

«En les darreres negociacions pressupostàries, des del comúdelleida hem reclamat partides per recuperar el programa de control de colònies felines i per seguir amb les inversions pendents en les instal·lacions per al personal i per als animals en el Refugi dels Peluts, però el govern no les ha incorporat», ha explicat Sergi Talamonte. «Com tampoc no ha aconseguit encara tancar el conveni amb el Consell Comarcal per a l’ús de l’equipament d’Alcanó, que permetria alleugerir la sobreocupació del Refugi dels Peluts», ha afegit, en referència al conveni que es es va plantejar també mentre el comúdelleida formava part del govern, però que encara està pendent de formalització.

Precisament, els problemes de sobreocupació, la necessitat de seguir millorant les instal·lacions i les polítiques d’esterilització de gats, han estat alguns dels temes tractats amb el regidor Rutllant i el personal tècnic del Refugi dels Peluts, en la visita oberta als grups municipals que ha tingut lloc aquest matí.

El personal del Refugi dels Peluts ha explicat com les millores que es van introduir en la zona de quarantena, així com la incorporació d’una veterinària, han permès reduir els problemes de salut dels animals. Continuen pendents, però, les millores els habitacles més vells de gossos, així com de la zona destinada al propi personal del Refugi dels Peluts. La dificultat d’aconseguir adopcions per als animals qualificats com potencialment perillosos i l’increment dels abandonaments en els darrers mesos, han estat dos dels problemes destacats durant la visita.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest