CiU, Cs, ERC, PP i Comú troben desencertada la recomanació del Síndic sobre la moció de la FAVLL

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

Els Grups Municipals de Convergència i Unió, Ciutadans, Esquerra Republicana-Avancem, Partit Popular i el Comú de Lleida de la Paeria consideren que la recomanació del Síndic de Greuges demanant que s’anul•li la moció aprovada en el ple del 25 de setembre sobre la despolitització de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) no s’adequa a la realitat del que es demana a la moció, que és només una sol•licitud i o una ingerència.
CiU, C’s, ERC-Avancem, PP i el Comú, que van votar a favor de la moció, consideren que el text aprovat no representa cap ingerència als estatuts de la federació, al dret d’associació ni a la legislació vigent, atès que no resulta vinculant, només demana a la FAV que s’adoptin algunes mesures per garantir el dret dels veïns a ser representats per una entitat no polititzada. Per tant, afirmen que no és necessari que l’Ajuntament de Lleida adopti mesures perquè no s’apliquin els acords, tal com recomana el Síndic.
El mateix Síndic, al tercer paràgraf de la seva cinquena consideració, afirma que “d’acord a aquesta norma (…), i si s’escau, el que de comú acord decideixi l’assemblea general de socis i s’incorpori als estatuts.” Que és precisament el que la moció demana a la pròpia junta de la FAVLL, que siguin ells els que facin aquesta reflexió per part de despolititzar la mateixa.
Els grups recorden que la moció només insta la FAVLL a prendre l’acord que les persones escollides per la seua junta directiva no tinguin funcions directives en administracions públiques ni estiguin afiliats en partits polítics. A més, també es demana la incompatibilitat dels membres de la junta amb qualsevol mandat representatiu, càrrec polític electe i de confiança en l’administrativa pública, així com qualsevol activitat professional, mercantil i laboral que comporti relació contractual amb l’Ajuntament.
En segon lloc, el text aprovat en el ple insta els i les directius de la FAVLL i de les respectives associacions veïnals de barri a mostrar, en l’aspecte públic de la seva funció, neutralitat política.
Els grups afirmen que des de l’inici l’objectiu era obrir un debat no tant sobre la politització sinó sobre el partidisme o la ingerència de les directrius de partit en la representació de la FAVLL, especialment en els càrrecs que s’escullen per participar en instàncies municipals.
Lleida, 18 de desembre de 2015

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest