Compromís dels diputats Fèlix Alonso i Jorge Pueyo amb les demandes de millora del transport públic de Lleida i la franja

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Aquest matí, els diputats del Grup Plurinacional Sumar, Jorge Pueyo i Fèlix Alonso, membres de la Comissió de Transport i Mobilitat Sostenible del Congrés, han visitat Lleida, Raimat, Almacelles i Binéfar per reclamar millores en la connexió ferroviària entre les comunitats d’Aragó i Catalunya, en el marc de l’impuls al pla de rodalies de Lleida i el reforç del transport públic urbà.

Els diputats han estat acompanyats per la tinent d’alcalde d’Almacelles en Comú, Montse Cortasa, la regidora del Comúdelleida Laura Bergés i representants de la plataforma en defensa del tren de Monzón.

Fèlix Alonso, diputat d’En Comú Podem i Jorge Pueyo, diputat de la Chunta Aragonesista, membres del grup plurinacional de Sumar, han destacat la necessitat de reforçar la mobilitat en tren entre les dues zones estretament vinculades. “Des del Congrés treballarem per donar llum verda als projectes que enllacin territoris i també per solucionar els desafiaments actuals de la línia Lleida-Zaragoza. El tren és un pont entre territoris i persones, i és essencial garantir un servei de transport públic eficient per a la nostra comunitat“, afegia el diputat Fèlix Alonso. Els diputats també han destacat la necessitat d’una aliança entre moviments socials en defensa del transport públic, alcaldes de la zona, representants polítics locals i del Congrés per aconseguir la restauració d’aquesta connexió vital.

Hem vingut aquí a defensar la connexió ferroviària Monzón-Binèfar-Lleida, que és fonamental per a l’Alto Aragó oriental. Aquesta situació, lluny de ser només un problema local, és representativa de la necessitat d’una inversió adequada en el transport ferroviari per connectar de manera eficient les nostres regions“, afegia el diputat Jorge Pueyo, que ha remarcat la necessitat que els pròxims pressupostos generals de l’Estat incloguin aquesta inversió. Durant la visita també han tingut l’oportunitat de parlar amb l’Alberto Puivecino de CCOO de Lleida, sobre les propostes sobre el conjunt de propostes de millora de Rodalies a Lleida.

En aquest context, el portaveu del Grup Plurinacional Sumar a la Comissió de Transport, Fèlix Alonso, ha assenyalat: “El tren és un pont entre territoris i persones. El nostre grup vol aixecar barreres i trencar fronteres amb Aragó. El tren Lleida-Monzón i l’adequació de les estacions ha d’estar sobre la taula des de l’inici de la confirmació dels grups de treball entre la Generalitat i el Ministeri. Adif i Renfe són aliats necessaris per donar via lliure a una reclamació justa del territori. El present i el futur van en ferrocarril i, en aquest cas, en Rodalies.

Durant la trobada, Laura Bergés, regidora del comúdelleida ha destacat que “cal una millor connexió, especialment amb parades a Almacelles i Raimat, com també incrementar la freqüència i reduir el preu dels trens cap a Barcelona, amb l’objectiu de satisfer les necessitats de mobilitat de treballadors, estudiants i del conjunt de la ciutadania que es mou entre la regió de la franja i Lleida i la connexió amb Barcelona“.

Seguidament, els diputats, la regidora del comúdelleida Laura Bergés i la tinent d’alcalde a Almacelles per Almacelles en Comú, Montse Cortasa, s’han desplaçat fins a la localitat d’Almacelles per veure la parada de Rodalies i reunir-se amb l’alcalde del municipi. Posteriorment, també s’ha visitat Raimat junt amb el seu alcalde Ivan Fernández, per donar suport a la reivindicació de recuperar les parades de tren a aquestes dues localitats.

La visita dels diputats també ha donat suport a la campanya “Desplaça’t amb Futur: Bus Municipal” del grup comúdelleida, que defensa la millora del servei municipal d’autobús, com una altra forma de millorar la mobilitat no sols entre territoris sinó també dins de les ciutats i pobles.

Amb aquesta iniciativa, els representants del Grup Plurinacional Sumar, junt amb la regidora Laura Bergés i els representants dels municipis d’Almacelles, Raimat i Monzón, reafirmen el seu compromís amb la millora dels serveis de transport públic, destacant la col·laboració entre les iniciatives locals i la seva determinació en la promoció d’un transport públic sostenible i de qualitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest