Comunicat Comú de Lleida

Posted on Posted in Ciutat democràtica and tagged .

Després de revisar tot el que inclou l’informe de les regidories de Participació i Lluita contra la Corrupció i de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, el Comú de Lleida fa les següents consideracions:

• Considerem inacceptables les pràctiques d’acumulació de contractes menors en favor d’una empresa, esquivant els procediments de transparència i concurrència pública. Van contra el bon govern i perjudiquen al teixit econòmic de la ciutat ja que lesionen la igualtat d’oportunitats. Són contràries al Pacte d’Entesa, a més de ser totalment incompatibles amb el propi codi ètic del Comú de Lleida.

• Entenem que els responsables d’aquestes pràctiques de Junts per Catalunya haurien d’assumir la responsabilitat política i que, per tant, no haurien de seguir en el seu càrrec.

• El Comú demanarà que es convoqui la comissió de seguiment del pacte per valorar la situació i la resposta del govern un cop s’ha posat de manifest que els compromisos del Pacte d’Entesa no són centrals per a tots els grups.

• Posteriorment, el Comú convocarà una assemblea extraordinària per valorar aquesta situació i la resposta que se li ha donat des del govern.

• A més, participarem i col·laborarem en la posada en marxa de totes les mesures per garantir que aquestes pràctiques no es puguin repetir, entre les quals que l’Ajuntament de Lleida es doti amb la màxima brevetat d’un Codi Ètic i de conducta per a càrrecs electes i personal eventual.

• Nosaltres treballem en favor d’enfortir el govern del canvi honest, hem vingut a fer feina, a ser útils per a la ciutadania. La voluntat del Comú de Lleida és seguir treballant en el programa de govern acordat, tirant endavant els projectes de transformació que ens van portar a fer govern, entre els quals la regeneració de la gestió pública per posar-la al servei del bé comú.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest