Consens gairebé unànime per impulsar el programa de pisos dins l’operatiu de temporers

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

La proposta del comúdelleida per a reforçar el programa d’allotjament en pisos que es va endegar l’any passat dins l’operatiu de la temporada de fruita ha aconseguit el suport de tots els regidors, excepte Àngeles Ribes, en la Comissió Informativa de gestió urbanística, habitatge i transició ecològica.

El regidor del comúdelleida, Sergi Talamonte, ha posat de relleu el treball de diàleg i consens que ha dut a l’aprovació de la proposta de resolució. «És important que la gestió de l’operatiu de temporers i de les problemàtiques de sensellarisme que hi estan associades es faci des del màxim consens, i per això hem estat parlant amb els grups i ens hem obert a modificacions en la proposta per tenir un acord polític que consolidi i enriqueixi aquest operatiu», ha valorat Sergi Talamonte.

Fruit del diàleg amb els diferents grups polítics, el comúdelleida ha modificat la proposta de resolució, que ha estat sotasignada pel PSC i ha aconseguit el suports dels grups de govern, ERC i Junts, del PP, de Ciutadans i del regidor no adscrit.

Les condicions del programa de pisos: més recursos i millors protocols

La resolució aprovada avui insta a augmentar el nombre de pisos que l’EMU posa a disposició de la campanya d’allotjament de temporers i a millorar la coordinació entre Habitatge i Serveis Socials per a que l’accés de les persones usuàries a aquests habitatges de gestió pública en permeti el màxim aprofitament. També s’ha acordat estendre el període d’aquest programa de pisos des de l’1 de maig fins a final de setembre, per atendre així tota la campanya agrària, incloent el període de clareig i la recollida de fruites primerenques i de les més tardanes.

S’incorporen també noves especificacions en els requisits per accedir a aquests pisos, adreçats a les persones que estan en situació administrativa regular que els permeti optar a un contracte de treball. La fiança es fixa en 50 euros i el preu del lloguer es referencia a un màxim del 10% del salari mínim interprofessional vigent. Finalment, el treballador o treballadora haurà de demostrar la recerca activa de feina o presentar un contracte de feina en la campanya de la fruita per poder romandre al pis durant el període de l’operatiu.

També s’ha incorporat a la resolució la necessitat de seguir reclamant a la Generalitat línies d’ajut als empresaris agraris per a la construcció i rehabilitació d’habitatges en les seus explotacions.

Acords amplis per abordar problemàtiques de ciutat

El comúdelleida valora molt positivament l’ampli acord polític aconseguit entorn aquesta proposta per a l’operatiu de temporers i insta als grups polítics a ampliar aquest treball de consens al conjunt de les polítiques per a fer front al repte de l’atenció a la campanya de fruita i el sensellarisme.

El reforç d’aquest programa de pisos, que després de la campanya de fruita reforcen també les polítiques de garantia del dret a l’habitatge, forma part de les propostes d’increment i diversificació de recursos que el comúdelleida ha impulsat i segueix proposant al govern per abordar les problemàtiques del sensellarisme i de l’allotjament de temporers.

En aquesta línia, el comú reitera la petició als principals grups de govern i oposició a comprometre’s en un treball de cerca consensos per donar solucions estables a aquestes problemàtiques. «Esperem que el treball d’acord en aquesta resolució ajudi a tirar endavant el diàleg i l’entesa entorn les polítiques i recursos per a l’atenció al sensellarisme i la campanya de temporers que l’alcalde va anunciar en el darrer ple municipal», ha manifestat Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest