Demanem a totes les institucions que no deixin sola a la Paeria en la gestió de l’operatiu per a temporers

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Comuns, Notícies and tagged .

Des del Comú de Lleida volem manifestar la nostra preocupació pel fet que s’estigui criminalitzant l’Ajuntament de Lleida per la gestió del dispositiu de persones temporeres. Com hem defensat des del primer moment, només des de la corresponsabilitat de totes les administracions podrem atendre l’arribada de persones temporeres com mereixen.

Per això insistim a la Generalitat i a l’Estat de la necessitat que s’impliquin i que aportin amb urgència el finançament necessari perquè l’operatiu de temporers sigui el millor possible. L’infrafinançament i la complicadíssima gestió de la pandèmia no ens eximeixen de responsabilitats: assumim errors en la gestió d’aquest operatiu, unes mancances que estem intentant resoldre i que amb la corresponsabilitat de totes les administracions podrem resoldre de manera més eficient.

“La resta d’institucions han deixat sol l’Ajuntament de Lleida per gestionar un dispositiu d’altíssima complexitat, i malgrat assumir que hem de millorar l’operatiu, també cal afegir que s’està acusant a la Paeria de manera injusta, obviant l’infrafinançament per part de la resta d’institucions i el fet que no s’han implicat en un dispositiu que te unes evidents implicacions supramunicipals i que necessita a tothom” ha resumit la regidora del Comú i diputada d’ECP a la Diputació de Lleida Elena Ferre.

Ferre ha recordat que durant l’inici de la pandèmia ja van demanar ajudes directes als ajuntaments per afrontar la situació, especialment greu en ajuntaments com el de Lleida, amb dificultats financeres anteriors a la crisi, una petició que només ha comptat amb resposta, malgrat ser del tot insuficient, per part de la Diputació. La Paeria ha hagut de costejar el cost de l’operatiu de Fira de Lleida, 295.000 euros, amb l’única aportació de 70.000 euros per part de la Diputació.

Des del GM del Comú de Lleida, conjuntament amb el grup d’ECP a la Diputació, avui hem enviat una carta demanant responsabilitats al delegat territorial de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i al subdelegat del govern a Lleida, José Crespin. En la missiva demanem que es posi fi a qualsevol persecució de persones temporeres, i mesures per ajudar als ajuntaments en la construcció d’allotjaments. També sol·licitem mesures d’inspecció que garanteixin el compliment de la llei, així com una regularització extraordinària perquè les persones migrades puguin treballar amb contracte.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest