Demanem al govern que presenti la seua proposta per a l’atenció a temporers

Posted on Posted in Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , , .

Aquest matí, en la Comissió informativa d’Acció i Innovació, la regidora, Laura Bergés ha demanat al govern que aclareixi el seu model d’atenció a les necessitats d’allotjament durant la campanya de la fruita i específicament si preveu algun equipament col·lectiu i de quin tipus.

L’equip de govern ha manifestat que segueix treballant en un model d’equipament, junt amb altres mesures i amb corresponsabilitat del territori, sense donar més detalls de la seua proposta.

«Celebrem que el regidor hagi anunciat una ronda de converses amb els grups municipals per presentar el seu model per a l’atenció a temporers. Però esperem que no es demori més, ja que ens preocupa no saber encara si finalment es tirarà endavant algun equipament col·lectiu que doni resposta a una necessitat que no es pot cobrir només amb els allotjaments a les explotacions agràries o en pisos de lloguer»

El comúdelleida considera imprescindible disposar d’algun equipament d’allotjament col·lectiu que pugui donar una primer allotjament a les persones que acudeixen a Lleida a la recerca de feina durant la campanya, mentre no troben feina i un allotjament adequat, i també per atendre la realitat de les persones que venen a buscar feina tot i que la seua situació administrativa no els permet accedir a un contracte.

«Tal i com hem reiterat en els darrers anys, pensem que un equipament col·lectiu és imprescindible i que no pot ser compatible amb els usos vinculats a inclusió social, ja que aquests no poden interrompre la seua funció durant la temporada d’estiu», ha recordat Laura Bergés.

Imatge de l’Ajuntament de Lleida, fotogràf Mario Gascón
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest