Demanem al govern que vetlli per la implementació dels plans d’igualtat a les empreses que gestionen serveis públics municipals

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

El grup municipal denuncia que hi ha empreses gestores de serveis públics que no compten amb el pla d’igualtat que exigeix la llei i els propis contractes amb l’ajuntament i reclama que l’ajuntament garanteixi que els plans d’igualtat es compleixen no només dins la pròpia estructura municipal sinó a totes les empreses que gestionen els principals serveis públics locals.

Aquestes propostes busquen abordar qüestions fonamentals relacionades amb la implementació i el seguiment dels plans d’igualtat en aquestes empreses, amb l’objectiu de promoure una major equitat laboral i social dins de la ciutat“, defensava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Des del comúdelleida es demana la relació de les empreses que disposen de pla d’igualtat i que aquests plans siguin públics. La regidora del grup municipal del comúdelleida també planteja la importància d’establir un sistema de seguiment de la implementació dels plans d’igualtat en aquestes empreses, per assegurar que es compleixin els compromisos adquirits i es promogui una cultura empresarial que prioritzi la igualtat d’oportunitats i la diversitat.

Cal reforçar els mecanismes de control i supervisió per poder garantir el compliment dels objectius establerts en matèria d’igualtat, perquè fins ara com ha verificat inspecció, per part d’ILNET no s’estan complint aquests objectius“, afegia la regidora.

En aquest sentit, el grup municipal recorda que el Pla d’Acció Municipal inclou el seguiment de l’aplicació del principi d’igualtat en les contractacions públiques i el seu compliment en els contractes vigents, però en la pràctica no s’ha pres cap acció davant els incompliments per part d’algunes empreses.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest