Demanem que la comissió de l’Horta debati sobre el polígon de Torreblanca

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida i el PSC han presentat una proposta per a que la Comissió especial de l’Horta valori l’afectació a l’Horta del Pla Director Urbanístic de Quatre Pilans Torreblanca.

«Fa poc que hem aprovat una ordenança de l’Horta que la defineix com terreny no urbanitzable a preservar per la seua singularitat, per l’aportació que fa a la producció de proximitat, pel seu valor històric i natural… i per això pensem que la comissió de l’Horta ha de valorar què representa tirar endavant un polígon com el que es planteja en el Pla director», ha explicat la representant del comúdelleida a la comissió de l’Horta, Marina Pifarré.

El grup municipal plantejarà la necessitat de reduir les dimensions del polígon a la zona de Torreblanca ocupada per finques públiques, per minimitzar l’afectació sobre els pagesos que viuen i treballen a l’Horta. També plantejarà que s’estableixi una protecció de l’àrea rural inclosa en la zona d’estudi del pla director però que no formarà part del polígon, per tal de garantir-ne la continuïtat de l’activitat agrària i ramadera.

El comúdelleida considera que cal revisar les condicions relatives al tipus d’activitat que es podran desenvolupar al polígon, eliminant la compatibilitat amb activitats subjectes a normativa Seveso, i reforçant les limitacions a la contaminació atmosfèrica, odorífera i acústica que generin. «La normativa del pla director hauria de ser més garantista per minimitzar els riscos per a la població i per a la pròpia activitat agrària de l’Horta, i per definir un model industrial que contribueixi a afegir valor a l’agricultura i ramaderia del territori», ha afegit la Marina Pifarré.

Extracte de l’ordenança de l’Horta

 

Aquí podeu veure quines són les al·legacions que estem treballant per millorar el Pla Director del polígon de Torreblanca.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest