Demanem que no s’aturin les targetes moneder de beques menjador perquè vulneraria el dret a l’alimentació de milers d’infants

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comuns, Diputació, Paeria and tagged .

Des del Comú de Lleida i ECP pensem que la decisió de la Generalitat de Catalunya de tancar les targetes moneder vinculades a les beques menjador a dia 31 de juliol és un fet molt greu, i exigim la immediata rectificació i que es mantinguin aquests ajuts durant les vacances escolars per donar resposta a les necessitats d’alimentació dels infants i adolescents en situació de major risc d’exclusió social.

Després que el Parlament de Catalunya aprovés per unanimitat la moció (168/XII) que comprometia a «donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables, durant els mesos no lectius de l’estiu de 2020, conjuntament amb la resta d’administracions, i utilitzant també els fons que es rebin de l’Estat, per garantir que l’alumnat en risc d’exclusió social tingui cobertes les necessitats alimentàries, amb el manteniment de les targetes moneder o amb altres fórmules», considerem que la instrucció donada és un greu incompliment d’un compromís amb els drets fonamentals dels infants vulnerables.

És inacceptable que aquesta decisió s’hagi pres de forma precipitada i sense comptar amb els alcaldes i alcaldesses, que no se n’han assabentat fins que ja era un fet consumat. I encara més que deixi desabastides 144.000 famílies, amb cap altra comunicació que la d’obligar-les a fer tota la despesa abans del 31 de juliol si no volen perdre fins i tot l’ajuda que tenien fins aquell dia.

A Catalunya la taxa de pobresa infantil abans de la pandèmia ja era del 31% i s’estima que a finals d’any s’enfilarà al 34,6% i fins al 50% en les famílies monoparentals segons l’informe Infància en reconstrucció, de Save The Children. La capacitat de municipis endeutats com el de Lleida per atendre aquesta situació és molt limitada. Demanem a la Generalitat, com a administració que disposa dels fons d’emergència de la Covid19 i, per tant, de més recursos, que faci la seua part.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest