Demanem que Ros cessi el regidor Gómez davant el ridícul fet amb el reglament de participació, que ara costarà 17.500€

Posted on Posted in Notícies and tagged , .

El grup municipal del Comú de Lleida ha demanat en ple a l’alcalde que cessi al regidor de participació ciutadana, Joan Gómez, davant el ridícul que està fent la Paeria en aquest àmbit. El regidor ha estat incapaç de fer un nou reglament amb la participació de la gent, i ara l’equip de govern li dóna llum verda per gastar-se 17.500€ perquè una empresa intenti fer el que ells no han sabut fer.
L’agrupació d’electors considera que l’externalització del procés per dinamitzar l’elaboració del reglament és el darrer despropòsit d’una llista cada dia més llarga. Un desgavell que ha provocat que la majoria d’entitats de la ciutat hagin abandonat el procés per crear un nou reglament, perquè tal procés no tenia res de participatiu. I, mentrestant, la ciutat segueix veient com ni tan sols l’actual reglament s’aplica.

I ara, davant la situació d’estancament de la reforma del reglament, l’únic que se li acut al regidor responsable d’aquest àmbit és externalitzar un procés que hauria de fer ell, un reconeixement, de facto, de la seua incapacitat per fer-ho. Enfont el desgavell, el Comú considera:

  • L’equip de govern segueix menystenint (sense ni publicar-la al web de participació) l’única proposta de reglament de participació que ha fet cap grup municipal, la del Comú.
  • No compartim la metodologia que s’ha decidit: davant l’excusa que no hi ha prou tècnics per portar-la a terme, cal dotar el procés del personal necessari.
  • Apostem per la horitzontalitat, per un espai col·laboratiu i per un debat en xarxa. Per un mètode que reculli en un repositori web públic les aportacions de les entitats i dels grups municipals.
  • Les formacions polítiques no podem aparéixer al final del procés amb dret a esmenar el que la ciutadania ha decidit: entitats i grups municipals hem de treballar al mateix nivell.
  • Ni compartim ni ens fem responsables de les decisions de l’equip de govern, perquè són antitètiques als plantejaments de participació del Comú. Malgrat que moltes entitats han abandonat el procés, ni Ros ni Gómez no han donat cap resposta a les queixes legítimes de la ciutadania.
  • Ens sembla greu que s’hagi sobrepassat en un any el termini que estableix el cartipàs per modificar el Reglament de Participació:

Reglament participacio a cartipas
El Comú segueix treballant en els espais col·lectius de reforma del reglament de participació per responsabilitat, ja que considerem essencial per a la ciutat disposar del millor reglament possible.
Proposta del Comú sobre reglament de participació
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest