Demanem suport municipal a les comunitats de propietaris que poden acollir-se al programa d’ajuts a la rehabilitació programada

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , , , , , , .

El comúdelleida ha presentat una proposta de resolució per a que l’ajuntament tingui un paper actiu d’acompanyament i suport a les comunitats de propietaris que poden optar als ajuts europeus destinats a les zones delimitades com Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP), que a Lleida s’ubiquen en àrees amb dificultats econòmiques i d’estructuració social.

«Els ajuts ERRP van destinats específicament a la rehabilitació d’edificis en zones on molts veïns i veïnes tenen dificultats per accedir a la informació sobre els ajuts i per fer front a tots els tràmits administratius per sol·licitar les subvencions», ha explicat Sergi Talamonte. «Per això, cal que l’ajuntament tingui un paper actiu de suport al veïnat per a que es puguin aprofitar al màxim aquests fons», ha afegit el regidor.

Informació, organització i suport administratiu i econòmic

En la proposta de resolució, el comúdelleida proposa que l’ajuntament revisi quin és el nivell d’organització veïnal en els edificis inclosos en l’ERRP i que en cas necessari actuï per a que es constitueixin comunitats de propietaris en aquells edificis on no estiguin constituïdes.

També es proposa una campanya informativa, amb visites i reunions de l’ajuntament amb el veïnat dels edificis que poden sol·licitar les subvencions, per explicar-los quines són les actuacions subvencionables i el funcionament dels ajuts.

A més, es proposa que l’ajuntament posi a disposició de les comunitats de propietaris el suport tècnic, administratiu i econòmic necessari per a que es puguin tramitar el màxim de projectes de rehabilitació.

2.579 habitatges en 11 zones de la ciutat

El passat mes de maig, el Ple de la Paeria va aprovar la delimitació de zones ERRP, on s’inclouen els edificis que podran optar a aquest ajuts. S’hi inclouen 2.579 habitatges ubicats en 11 zones de la Mariola, Centre Històric, Pardinyes, Balàfia, Bordeta i Cappont.

La major part d’aquests habitatges, 2.307, corresponen a petits propietaris, a qui s’adrecen precisament les mesures de la resolució del comúdelleida. També podran acollir-se als ajuts la pròpia Generalitat i grans tenidors privats, que són propietaris de 164 i 101 habitatges en aquestes zones, respectivament.

En aquest sentit, el regidor Sergi Talamonte, ha valorat que «l’ajuntament ha d’ocupar-se que els petits propietaris presentin projectes, sinó segurament ens trobarem que els ajuts aniran només per a qui menys els necessita, com són les pròpies administracions i els grans tenidors, i a més l’impacte global als barris serà molt baix».

Els ajuts van destinats a obres de millora energètica i en les xarxes de subministraments, a reformes estructurals, millores de l’entorn urbà i potenciació de l’activitat econòmica i comercials de les zones delimitades.

Foto: Ajuntament de Lleida

Línia superior: (1) Blocs als c/ Àger i Reus, a la Bordeta, (2) Blocs grup del Pla, al Centre Històric, (3) Blocs al C/ Joan de Mata, a Cappont

Línia inferior: (4) Blocs grup Voravia, a Balàfia, (5) Blocs Landelino Lavilla, a Pardinyes , (6) Blocs Juan Carlos, a la Mariola

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest