Demanem transparència i compromís pel model de gestió de residus, defensant el Porta a Porta

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El comúdelleida manifesta la seva preocupació i demana transparència respecte al model de gestió de residus que el govern té previst implementar en el nou contracte. La regidora del comúdelleida Laura Bergés, insta el govern a “no fer passos enrere en la implantació del porta a porta (PaP), cal que es mantingui el compromís amb aquest model, garantint una correcta implementació.

Tant el govern anterior com el PSC van abandonar les accions destinades a assegurar una bona implantació del Porta a Porta, com el seguiment dels punts negres, la sensibilització, l’acompanyament a les famílies, el subministrament de bosses i l’aplicació de la taxa justa“, lamentava la regidora Laura Bergés.

La regidora del comúdelleida afegia que “la postura actual, que sembla suggerir que el Porta a Porta no funciona, no reflecteix la realitat, ja que la major part del veïnat en les àrees on s’aplica està participant activament, amb índexs de recollida selectiva que arriben al 90% a Ciutat Jardí i al 70% a Pardinyes.

Des del comúdelleida es defensa la idea, que progressivament s’estengui el PaP a tota la ciutat. Destaquen que aquest model és considerat més econòmic per als ciutadans i és l’única opció que permetrà assolir els índexs de reducció de residus i de recollida selectiva establerts per la llei.

Seguint amb aquesta línia, des del comúdelleida es critica que el PSC vagi enrere en polítiques d’acció climàtica, abocant la ciutat a un model més costós que implicarà un augment significatiu de taxes. El grup municipal insta el govern a reconsiderar aquesta posició i a comprometre’s amb una gestió sostenible dels residus que beneficia la ciutadania i compleix amb els objectius legals.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest