Demanem un pla clar i transparent per a la neteja i recollida de residus davant la pròrroga del contracte amb Ilnet

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El comúdelleida expressa la seva sorpresa per l’anunci del govern de retirada del Porta a Porta a Pardinyes i Balàfia, quan en la documentació de l’expedient de pròrroga del contracte sí que s’inclou el manteniment d’aquest sistema. El grup municipal també demana que es concretin les mesures de millora de la neteja que s’implantaran amb l’estalvi previst en la pròrroga del contracte.

Contradiccions respecte al Porta a Porta

Des del comúdelleida s’ha destacat la falta de detall i la contradicció entre els anuncis públics del govern d’eliminació del Porta a Porta a Pardinyes i les condicions reals del contracte de pròrroga.

Malgrat les declaracions que fa el govern en els diaris de l’eliminació del PaP a Pardinyes, en la pròrroga es preveuen despeses de personal, de seguiment, manteniment de maquinària, i altres despeses com les bosses i la seva reposició per al Porta a Porta a Ciutat Jardí i també a Pardinyes“, especificava la regidora Laura Bergés. En la mateixa línia, el contracte de pròrroga no inclou cap canvi en les condicions de recollida de residus, que inclouen el Porta a Porta.

Aquestes són les despeses de recollida de residus que es compten per al 2024 i 2025 per calcular el valor del contracte de pròrroga.

Més enllà que des del comúdelleida no compartim la decisió d’anar endarrere en la recollida selectiva, aquesta manca de claredat sobre quin és el model real del govern per als propers 18 mesos ens sembla inacceptable i un engany a la ciutadania”, valorava la regidora Laura Bergés.

Falta d’un pla per millorar la neteja de la ciutat

D’altra banda, el comúdelleida crítica que la reducció de 800.000 euros en el cost del servei que contempla la pròrroga, per finalització d’amortitzacions, no va acompanyat d’una explicació clara de com es gestionaran aquests diners. “El contracte inclou una rebaixa de 800.000 € en el valor total del contracte, que pensem que s’haurien hagut de mantenir perquè l’empresa pugui reforçar el servei de neteja que té encomanat”, explicava Laura Bergés, afegint que “en tot cas, el govern ens hauria d’haver presentat un pla clar de les accions que pot fer fora de contracte per dedicar aquests 800.000 € a la millora de la neteja, però no ho ha fet”.

Durant la comissió informativa, la regidora Begoña Iglesias, a preguntes del comúdelleida, va informar que part d’aquests diners es dedicarien a contractacions pròpies per millorar la neteja, però sense concretar quina part ni quines accions. “Les respostes vagues i sense informació clara indiquen una improvisació per part del Govern del PSC, que va construir un discurs al voltant d’aquest tema durant tota la seva campanya, però avui dia no facilita cap informació sobre el seu pla en l’àmbit dels residus i la neteja“, afegia la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Opacitat respecte al nou contracte de neteja i recollida de residus

Pel que fa al nou contracte que s’està preparant, el comúdelleida denuncia la falta de transparència del govern. “El govern reclama un consens ampli per definir el nou contracte que seguirà a aquesta pròrroga, però per aconseguir-lo hauria de compartir la informació sobre el seu model i sobre les clàusules que estan preparant”, valorava Laura Bergés

Des del setembre passat, el comúdelleida ha presentat en diverses ocasions peticions d’informació sobre l’encàrrec que es va fer a l’empresa que està elaborant les clàusules, sense haver obtingut resposta. “Fins ara no hem rebut cap informació substancial sobre les clàusules que s’estan preparant, ni tampoc s’ha fet cap debat a partir dels informes que té l’ajuntament sobre els diferents models de recollida de residus“, explicava la regidora del comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest