Denunciem el retard en accions permanents per a animals al Refugi dels Peluts

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El comúdelleida critica que s’hagi de tornar a contractar un servei de residència extern per a gossos davant la insuficiència de places al Refugi dels Peluts, mentre no s’avança en donar solucions estructurals a un problema que fa temps que es coneix.

Ni en l’ampliació del mateix, ni en la promoció d’adopcions, ni en el conveni amb el centre d’acollida, el retard persistent del govern en abordar de manera efectiva les necessitats del Refugi dels Peluts de Lleida, que ara es veu obligat a contractar espai addicional per a 15 animals a causa de la insuficiència de les instal·lacions actuals.

Des de fa temps, és evident que el Refugi dels Peluts es queda petit, i no entenem que no s’hagi avançat ni en l’ampliació de les instal·lacions, ni en la signatura del conveni pendent amb el Centre d’Acollida d’Animals del Consell Comarcal“, defensava la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

En aquest sentit, el grup municipal recorda que ja fa més de tres anys que s’està parlant d’aquest conveni, però l’Ajuntament de Lleida no l’ha concretat. Des del comúdelleida es reclama també reforçar la tasca de promoció de les adopcions, per alleugerir el nombre d’animals que estan allotjats al Refugi dels Peluts.

Davant la sobreocupació del centre municipal, l’ajuntament tornarà a contractar un servei de residència per a un màxim de 15 gossos, amb un cost anual que pot arribar als 65.000€. “Amb aquests diners, podríem invertir en millores al Refugi dels peluts i negociar amb el Consell Comarcal perquè Lleida també pugui tenir una reserva de places al seu centre d’acollida d’animals de companyia, garantint així un servei públic que ens sortiria més a compte“, concloïa Laura Bergés.

El comúdelleida insta al govern a actuar amb rapidesa i determinació per resoldre aquesta situació, garantint el benestar dels animals sense posposar més l’ampliació de les instal·lacions del refugi.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest