Denunciem la deixadesa del govern en la implantació del Porta a Porta

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , , .

A la paràlisi en les accions de sensibilització s’hi afegeixen unes directrius de funcionament que impliquen que els propis operaris del servei deixin bosses d’escombraries al carrer, fora dels contenidors, contribuint a la imatge de brutícia i a l’extensió de les conductes incíviques.

«Fa tres mesos que estem advertint al govern que no pot ser que els sistema de recollida de la brossa de les papereres impliqui deixar bosses al carrer, a la vora dels contenidors» ha explicat Talamonte. «Però veiem que el regidor responsable, Toni Postius, no ha fet res per canviar i reforçar el funcionament de l’operatiu i per tant entenem que ja li està bé que hi hagi bosses d’escombraries pel carrer, i que s’estengui la imatge que el Porta a Porta no funciona».

Ja fa tres mesos que el comúdelleida va traslladar a Toni Postius i Jaume Rutllant la necessitat de modificar el sistema de treball d’Ilnet a Pardinyes i Balàfia, ja que implicava que les bosses de la brossa escombrada o recollida de les papereres es quedés durant hores en bosses d’escombraries al terra a la vora dels contenidors. El grup municipal del comú va portar aquests tema també al propi ple municipal.

«No pot ser que l’empresa responsable de la neteja munti un operatiu que impliqui abandonar brossa fora del contenidor, quan precisament el que hauria d’estar fent l’ajuntament i l’empresa és sensibilització per evitar aquest tipus de comportaments i garantir un bon funcionament del Porta a Porta», ha afegit Sergi Talamonte. «Si el personal de neteja té l’ordre de deixar bosses al carrer, com podem demanar al veïnat que no ho faci o multar-los quan abandonen brossa fora dels contenidors?», s’ha preguntat el regidor.

Les campanyes de sensibilització són una altra de les reclamacions del comúdelleida des que, amb l’expulsió del comú del govern, es van paralitzar les accions de sensibilització i control previstes en el pla pilot de Pardinyes i Balàfia.

Des del comúdelleida es valora que la major part de la gent està participant correctament en el Porta a Porta, permetent arribar als índexs de reciclatge que fixa la llei, però denuncia la inacció del govern per millorar el funcionament del servei.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest