Denunciem la inacció del govern en l’àmbit de mobilitat

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , .

La regidora del comúdelleida, Laura Bergés, reclama al govern que acceleri els treballs per a l’aprovació del nou pla de mobilitat de la ciutat, que ha d’incloure la definició de la Zona de baixes Emissions i les mesures per la reducció i pacificació del trànsit.

«El govern no ens ha sabut aclarir amb quin calendari treballen per a l’aprovació del nou pla de mobilitat, ni quina és l’orientació que li volen donar», ha explicat laura Bergés. Des del comúdelleida es reclama accelerar aquests treballs, que han de definir la zona de baixes emissions, les noves necessitats de transport públic urbà, la implantació d’una xarxa d’aparcaments dissuasoris, avenços en la vianalització de carrers i pacificació del trànsit, i mesures per promoure els desplaçaments a peu i amb vehicles no contaminants.

«En l’anterior mandat ja vam patir l’immobilisme del regidor de mobilitat i sembla que el nou govern tampoc no està donant prioritat al canvi de mobilitat que necessitem», ha valorat la regidora del comúdelleida. «Necessitem actuar amb urgència per reduir els índexs de contaminació de la ciutat i les emissions de CO₂, i també per rebaixar l’accidentalitat que provoca una ciutat que ha prioritzat el cotxe per davant dels vianants i ciclistes», ha afegit.

En aquest sentit, des del comúdelleida es reclama un nou pla de mobilitat coherent amb els principis de la xarxa de Ciutats que Caminen, a la qual es va adherir Lleida a proposta del grup municipal, i que es faci amb criteris tècnics i des d’una aposta decidida per la reducció del trànsit de vehicles privats.

«Ens preocupa que sempre que parlem del pla de mobilitat el govern ens remeti a un procés de participació que no es defineix. Entenem que la participació ciutadana s’ha de fer en base a un model definit per criteris experts i amb informació sobre els efectes del model de mobilitat en la salut de les persones i del planeta» afirmava la regidora Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest