Denunciem que l’EMAU té immobilitzats al banc diners que hauria d’estar destinant a polítiques d’habitatge

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , .

Reclamem que els diners generats per la venda de solars municipals es destini a la finalitat prevista de satisfer necessitats d’habitatge social i que no es deixin parats al banc en un moment en què segueix creixent el nombre de persones sense accés a una llar.

El Consell d’Administració de l’EMAU celebrat aquest matí ha aprovat els comptes de l’empresa municipal, que recullen la destinació que s’ha donat als ingressos de 3,36 milions d’euros que es van generar al 2021 per la venda de dos solars. D’acord amb el pla de sanejament de l’Ajuntament, el 75% dels ingressos s’havien de destinar a amortització anticipada del deute associat a política d’habitatge, i el 25% restant a polítiques d’habitatge.

En el cas d’una de les finques, però, els préstecs hipotecaris formalitzats en el seu moment estaven associats a una subvenció del Ministeri de Foment que es perdria si s’amortitzen de forma anticipada, de manera que només s’han pogut amortitzar 407.411 euros i la resta fins arribar al 75% està en un compte bancari.

«És incomprensible que aquests 1,2 milions d’euros estiguin en un compte al banc enlloc de dedicar-se a fer front a les greus mancances d’habitatge que pateix tanta gent a Lleida», ha explicat Sergi Talamonte, que ha criticat que mentre es debaten mocions criminalitzant l’ocupació de pisos buits, es tinguin diners aturats que podrien servir per augmentar el parc públic d’habitatge o les polítiques d’increment de la bossa habitatge de lloguer social.

La portaveu, Laura Bergés, ha recordat que «precisament aquests dies tots els grups polítics estem rebent peticions de les entitats socials per dotar de més recursos les polítiques socials i d’accés a l’habitatge davant l’increment de la pobresa a Lleida. Per això ens resulta del tot obscena la hipocresia d’uns grups de govern que responen amb molt bones paraules però que desaprofiten diners disponibles per fer polítiques d’habitatge del tot urgents».

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest