El Refugi dels Peluts reprèn les adopcions després de l’aturada per la Covid19 incorporant un dinamitzador per fomentar adopcions

Posted on Posted in Ciutat per viure, Notícies and tagged , , , .

Després del parèntesi forçat per la Covid19, el Refugi dels Peluts (antic CAAC) ha reprès aquesta setmana les adopcions de gossos i gats, un tràmit que s’ha de fer amb cita prèvia. El Refugi s’ha reforçat per poder fer un treball més actiu per aconseguir adopcions amb una nova figura, la del dinamitzador, que també atendrà als usuaris i els assessorarà en els tràmits que cal fer per recuperar, adoptar una mascota, tramitar la llicència d’animals potencialment perillosos o d’altres relacionats amb els animals de companyia”. El dinamitzador compta amb la col·laboració de l’equip de voluntaris i voluntàries, format ja per 11 persones que ajuden en la socialització dels animals, els passejos per fer acompanyament emocional i el treball per fomentar les adopcions. Al CAAC hi ha ara mateix 64 gossos i 20 gats a l’espera de famílies adoptants.

El regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha agraït la tasca del voluntariat i ha animat a la ciutadania a adoptar, sempre amb responsabilitat: “El confinament no ha estat gens fàcil ni pels animals, ni pels professionals i voluntaris que treballen al Refugi dels Peluts, i ara entrem en una nova fase on hem pogut reforçar l’equip amb un dinamitzador, i segur que comptarem amb el suport i la complicitat de molta gent que vol adoptar un gos o un gat d’entre els 84 animals que esperen una família”. El Refugi recorda la necessitat d’adoptar de manera responsable i la obligació de xipar l’animal per facilitar-ne la recuperació en cas de pèrdua.

Des de l’inici del confinament (13 de març) i fins que vam entrar en fase 1 (18 de maig) hi va haver un descens dels animals rescatats a la via pública: en van entrar un terç respecte al que és habitual, la majoria s’havien perdut i ja han estat recuperats. Des de l’entrada en fase 1, però, l’augment de mobilitat ha comportat també un increment progressiu de les entrades d’animals.

Les dades acumulades durant 2020 i fins a 28 de maig són:

  • 100 gossos i 17 gats recollits
  • 57 gossos i 9 gats adoptats
  • 39 gossos tenien propietari i els han recuperat

Per concertar cita prèvia per fer adopcions o ampliar informació contacteu amb el Refugi dels Peluts:

Telèfon 973263504
caaclleida@paeria.cat

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest