El Comú, abocat a presentar les propostes de pressupostos via reclamació davant el desgavell de l’equip de govern

Posted on Posted in Notícies and tagged .

El Comú considera una falta de respecte a la ciutadania i als grups municipals el procés i els temps que ha utilitzat la regidora d’economia per elaborar els pressupostos 2017. La informació arriba als grups municipals de l’oposició tard i malament, per la deixadesa i mala gestió de l’equip de govern i per una evident voluntat de retindre-la per dificultar la tasca dels altres, i de pas, ofegar als funcionaris amb feina al darrer minut.
No es compleix la llei i, en conseqüència, no disposem del temps necessari per analitzar-la amb el rigor que aquest tema essencial mereix, fet que ens impedeix poder contribuir a la tasca que tenim els 27 representants escollits de fer els millors pressupostos per a la gent de Lleida. Posat en un calendari, aquest és el desgavell que ha generat la sra. Mínguez, aconseguint minvar la capacitat d’aportar propostes dels grups municipals:

  • 15 oct: data en que els pressupostos han d’estar aprovats inicialment segons la llei, com denuncia el Comú des de 2014. Un any més, la Paeria ho incompleix, fet que genera una cadena de conseqüències negatives i comprimeix els terminis fins a l’esperpent.
  • 18 nov: Comissió Economia Ordinària. La sra. Mínguez no presenta l’expedient de modificació de la tarifa de l’aigua i ajorna la votació, impedint que es pugui votar al ple ordinari del 25N i impedint així que es pugui afrontar el ple de pressupostos amb un pressupost tancat.
  • 23N: 1a Comissió informativa extraordinària de pressupostos. L’equip de govern se salta la Llei d’hisendes locals ja que incompleix l’obligació de posar a disposició dels grups municipals l’expedient de pressupostos en els terminis i amb els continguts que estableix la normativa. Fins aquesta data no vam tenir tota la documentació i l’informe d’intervenció.
  • 25N: Ple ordinari
  • 28N: 2a Comissió informativa extraordinària de pressupostos. Tancament al matí del termini per presentar esmenes, que equip de govern vol que es votin a les 16.30h.
  • 30N: Ple extraordinari per l’aprovació inicial de pressupostos: perquè els grups puguem fer una proposta seriosa dient d’on surt cada partida proposada, cal un pressupost tancat. Impossible fer-ho perquè l’equip de govern ha demorat fins aquest mateix ple una votació de 2,5 milions d’euros: la de l’aigua.
  • 23 desembre: Ple ordinari on es previst aprovació definitiva de pressupostos. El Comú ja ha alertat del desgavell que suposa preveure l’aprovació definitiva d’uns pressupostos quan la ciutadania encara pot presentar-hi al·legacions.
  • 27 o 28D: Final del període de 15 dies hàbils per presentar al·legacions als pressupostos, depenent del dia de publicació del acord d’aprovació inicial en el BOP.img_5173

“Tenim el dret, però també el deure, de fer propostes, de poder analitzar les propostes del govern i dels altres grups municipals” valora el regidor del Comú Carlos González. Amb aquesta forma de procedir, l’equip de govern deixa com a única opció per poder fer propostes amb rigor, ajustades al pressupost real que sorgeixi després de la votació de l’aigua, el període de reclamacions. “L’única manera de poder fer propostes rigoroses, on concretem d’on surt cada partida proposada, és fer-ho sobre una pressupost concret, i per això esperarem a tenir el pressupost aprovat” afegeix González, qui conclou “Per poder treballar amb la seriositat que mereix el tema ens veiem abocats a no proposar res o bé a introduir les propostes de l’agrupació d’electors en període de reclamacions previst a la llei”. Escollirem la segona opció.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest