El Comú aconsegueix desencallar el nou Reglament de Participació i demana celeritat en l’aplicació de l’ILP pel dret a l’habitatge

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Malgrat els incompliments reiterats de l’equip de govern en el procés per elaborar un nou reglament de participació ciutadana, el Comú de Lleida ha aconseguit en la Comissió Informativa de Drets i serveis a les Persones desencallar el procés que ha de portar al nou document. El regidor de participació, Joan Gómez, -que es va negar a elaborar cap document que marqués les pautes d’aquest procés- va establir com a termini perque els grups municipals presentessim propostes el passat 31 d’octubre. Un dia abans, el Comú li va fer arribar la proposta de reglament de participació que hem elaborat amb un treball col·lectiu els darrers dos mesos, que hem obert a les aportacions d’entitats i que aquest dilluns vam compartir amb tots els grups municipals, que, per ara, no han presentat cap proposta. El Comú atendrà la petició de Gómez per presentar la nostra proposta en forma d’esmenes.

La Comissió ha acordat activar un grup de treball intern on hi seran els grups municipals i tècnics de la Paeria per consensuar un text i, en una segona fase, fer un procés participatiu amb la ciutadania. “Tant nosaltres com la Crida hem defensat que primer s’havia de fer el procés participatiu amb la gent, entitats i marees, però l’equip de govern no ho ha admés i vol portar la batuta del text del nou reglament” ha valorat el regidor del Comú Carlos González. Malgrat les voluntats del regidor, el Comú manté el procés participatiu que ha iniciat per recollir aportacions de la societat civil organitzada, que entenem que ha de ser agent destacat en la confecció d’un reglament de participació. La ciutadania no pot quedar relegada, pensem, a una segona fase.

Comissió de Drets de les Persones celebrada aquest dimecres
Comissió de Drets de les Persones celebrada aquest dimecres

El termini per modificar el Reglament de Participació, segons cartipàs, finalitza el proper 27 de gener, quan es compliran 6 mesos des de la seua publicació al BOP.

Reglament participacio a cartipas

Cal agilitzar l’aplicació de la Llei de pobresa energètica i emergència habitacional

A la Comissió d’avui s’ha avançat poc sobre un altra qüestió d’urgència, la implantació de la ILP pel dret a l’habitatge. El Comú segueix demanant, com ja vam fer en el seu dia, que la Paeria assumeixi la seva responsabilitat: informar a tothom dels drets i eines, identificar totes les persones del municipi en exclusió residencial i elaborar un protocol d’aplicació. “Malgrat l’emergència social que viuen tantes famílies, malgrat tenir el fred trucant a la porta, no veiem que l’equip de govern actui amb la celeritat que toca. Valorem positivament els avanços, però en aquesta qüestió toca ser resolutius i no anar tant lentament” valora Talamonte. Sobre aquesta qüestió, nombroses entitats han posat en marxa a Lleida una campanya per exigir que s’implanti la ILP.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest