El Comú anuncia l’admissió a tràmit de la demanda judicial contra el POUM i recomana aturar el procediment d’aprovació per responsabilitat

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

La demanda presentada pel Comú de Lleida contra l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per nul·litat de procediment ha estat admesa a tràmit i, en conseqüència, el planejament urbanístic queda impugnat. Això fa que tot el procediment estigui en precari, ja que el jutge o les parts poden decidir que és nul. Davant aquesta situació, apel·lem al sentit comú per aturar la tramitació del pla urbanístic i no portar a ple l’aprovació provisional del POUM prevista per al febrer o març.

La proposta del Comú: fer-ho bé

En aquesta situació, per responsabilitat, el Comú fa un oferiment constructiu a l’equip de govern: tornar a obrir el procés per fer el nou POUM, donant aquest cop tot el temps necessari per fer un nou estudi demogràfic i un debat en profunditat i amb participació de tots els sectors sobre les necessitats, reptes i línies estratègiques de la ciutat. Posteriorment fer una segona aprovació inicial, aquest cop demanant la preceptiva autorització a la Generalitat. Així mantindrien la seua validesa tots els projectes previs i tota la feina que s’ha fet des dels serveis urbanístics de la Paeria. Aquesta és l’única forma de no malbaratar la feina i els estudis tècnics encarregats a la universitat i diverses empreses valorats en més de mig milió d’euros, esmenant el procediment i fent-lo bé.

Una aprovació provisional a dos mesos de les eleccions municipals, amb un POUM unilateral impugnat judicialment, obligaria al Comú de Lleida, de forma conjunta amb un futur govern municipal contrari a les nefastes conseqüències que amaga el POUM, a declarar nul tot el procediment i començar de zero la tramitació de la revisió del Pla General de Lleida. En aquest punt volem deixar clar que si fos necessari no dubtaríem a declarar nul·la tota la tramitació del POUM per defensar el futur de Lleida.

Demanem sensatesa a l’equip de govern i als partits que li han donat suport fins ara, Ciutadans i PP, que tenen a les seues mans evitar una aprovació provisional a dos mesos d’unes eleccions municipals d’un POUM que no només no respon a les necessitats reals de la ciutat, que empitjora el planejament actual, i que no té consens ciutadà ni polític, sinó que està impugnat i en precari i que per tant pot provocar un greu malbaratament econòmic per la ciutat.

 

Més informació:

El Comú de Lleida supera els 4000 euros en el finançament col·lectiu per tirar endavant el contenciós #AturemElPOUM

La Generalitat admet que no està justificada la revisió anticipada del POUM que fa equip de govern

Algunes dades sobre el POUM que no ens explica el sr. Larrosa

El Comúdelleida presenta 14 al·legacions al POUM

El contenciós, una oportunitat col·lectiva per aturar un POUM que especula i que no respon a interès comú

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest