El Comú aprova celebrar primàries obertes a tota la ciutadania al mes de març

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , .

Amb la presència de més d’una cinquantena d’assistents, l’Assemblea del comúdelleida ha aprovat el mecanisme de primàries obertes que servirà per confegir la llista de l’agrupació d’electors que es presentarà a les eleccions municipals. També s’ha donat el vist-i-plau al gruix del marc organitzatiu, que serà assembleari, participatiu i transparent.
L’assemblea celebrada aquest diumenge a l’Ateneu Popular de Ponent ha aprovat per consens el mecanisme de primàries obertes, amb votació presencial oberta a tota la ciutadania de Lleida i també telemàtica per a les persones adherides al comúdelleida. A partir d’aquestes premisses, aprovades per l’assemblea, una comissió desenvoluparà el reglament que regirà el procés, que està previst celebrar al mes de març.

Assemblea Comú celebrada aquest diumenge 1 a l'Ateneu

Assemblea Comú celebrada aquest diumenge 1 a l’Ateneu


També s’ha donat suport al gruix del marc organitzatiu que regirà el funcionament de l’agrupació d’electors del comúdelleida, que es basa en un model assembleari, que cerca la democràcia participativa i que aposta per la total transparència, cercant sempre prendre els acords per consens.
En l’assemblea s’han exposat els resultats positius de les trobades de treball de la comissió de programa amb diferents agents de la ciutat per continuar confegint el programa del Comú. Quant a les aportacions, s’han plantejat temes de mobilitat a incorporar en el treball de model de ciutat com són: privatització de l’aparcament UdL, aparcament de l’Arnau, recaptació parquímetres,…
L'assemblea Comú ha comptat amb més d'una cinquantena d'assistents

L’assemblea Comú ha comptat amb més d’una cinquantena d’assistents


Per la seua part, la comissió de tresoreria ha explicat fil per randa l’estat dels comptes i les campanyes endegades perquè el finançament del Comú ens pugui permetre mantenir-nos independents i no sotmesos a ningú. En l’àmbit del codi ètic, hem gaudit d’un debat molt viu sobre les retribucions que han de percebre els càrrecs públics, amb riquesa d’aportacions. La comissió de codi ètic ha recollit totes les aportacions d’aquest debat per fer una proposta concreta en la propera assemblea.
L’Assemblea ha valorat molt positivament la repercussió de les denúncies públiques que el comúdelleida ha fet en els darrers dies sobre la gestió dels radars i sobre les irregularitats comeses per la Paeria en la presentació dels pressupostos.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest