El Comú aprova un codi ètic que impossibilitaria la connivència de cap càrrec electe amb una entitat bancària

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

Aposta per la supressió de privilegis polítics i per la transparència, per no donar lloc a situacions esperpèntiques com la gestió dels radars i el no compliment de compromisos per part d’Arnó i la Paeria.

L’Assemblea del comúdelleida celebrada avui diumenge a l’Ateneu Popular de Ponent ha aprovat els punts que restaven pendents del codi ètic del Comú de Lleida. Un document que neix amb la voluntat de ser un pas endavant en la revolta democràtica que necessitem a casa nostra.
Recull un codi de pràctiques i accions concretes que les persones que ocupin càrrecs electes i de lliure designació hauran de complir. Un marc ètic que posa les bases per garantir la transparència en l’acció política fet que impossibilitaria, per exemple, que es donessin situacions de connivència de cap càrrec públic amb cap entitat bancària, com pot haver passat, per exemple, entre l’alcalde Ros i La Caixa.

Segons el codi ètic adoptat avui, l’alcalde de Lleida només podria cobrar el sou que li paguem els lleidatans, perquè treballa per nosaltres, renunciant a qualsevol retribució d’entitats privades.

El document aprovat avui també impossibilitaria que es reproduís, per exemple, el desgavell de gestió dels radars a Lleida, i obligaria els càrrecs públics a donar resposta permanentment a la ciutadania. Així, no es podrien repetir situacions com el silenci de l’actual alcalde, que encara no ha contestat per què la Paeria no ha invertit l’import de les multes en seguretat vial, ni per què no fa cap pas perquè Arnó compleixi els seus compromisos d’inversió, com tampoc no ha respost a cap de les peticions d’informació sobre els contractes de gestió d’altres serveis públics que se li han demanat reiteradament, tant des del comúdelleida com des d’altres organitzacions com l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics i la CUP.

Assemblea Comú celebrada a l'Ateneu aquest diumenge 15 de febrer

Assemblea Comú celebrada a l’Ateneu aquest diumenge 15 de febrer


El document també incideix en la supressió de privilegis, una qüestió que l’assemblea considera especialment rellevant després que el comúdelleida hagi documentat la relació de La Caixa amb l’actual alcalde, que nega que hi hagi un conflicte d’interessos en el fet que voti crèdits com els de 61 milions de l’EMU mentre formava part de la Comissió de Control de la Caixa, d’on cobrava 207.000 euros i gaudint personalment de més de 700.000 euros de crèdit d’aquesta entitat.

tots els contractes de la Paeria serien públics, de lliure accés per a qualsevol ciutadà o entitat que els vulgui consultar

Mesures com facilitar tots els ingressos, béns i rendiments patrimonials, o la possibilitat de fer auditories ciutadanes si es detecten possibles conflictes d’interessos, han de contribuir a una acció de govern transparent i sense cap privilegi. I, en pro d’aquesta transparència, tots els contractes de la Paeria serien públics, de lliure accés per a qualsevol ciutadà o entitat que els vulgui consultar.

Assemblea Comú diumenge 15 de febrer

Assemblea Comú diumenge 15 de febrer


El codi ètic també estableix mecanismes per la màxima transparència en el finançament i la gestió de les despeses del Comú, així com les diferents mesures contra la corrupció.
També avui s’ha aprovat definitivament el marc organitzatiu, que estableix una ferma aposta per un model assembleari, transparent i basat en la democràcia participativa.

Podeu consultar els documents aprovats en les diferents assemblees aquí
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest