El Comú celebra que, a iniciativa nostra, l’equip de govern faci complir la normativa a les empreses que anuncien prostíbuls en l’espai públic

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Ens n’alegrem que, a iniciativa del Comú, la Paeria hagi comunicat a l’empresa l’incompliment de l’ordenança del paisatge urbà i hagi iniciat, segons ha explicat la regidora Sara Mestres en la Comissió de Drets de les Persones, el règim sancionador. Malgrat que fa setmanes que està en vigor l’ordenança que prohibeix la publicitat dels prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona, Lleida segueix plena de cartells que vulneren la normativa, en molts casos situats prop de centres educatius i de parcs infantils com el que es veu en les fotos que adjuntem, al costat del Cap Barris Nord.

 

Parc infantil al costat CAP Barris Nord (13 de març)

Des del Comú de Lleida fa setmanes que exigim a l’alcalde que atengui les seues obligacions de fer complir l’Ordenança del Paisatge Urbà i celebrem que finalment hagi instat l’actuació d’ofici del procediment sancionador per incompliment de l’ordenança.

L’Ordenança del Paisatge de Lleida aprovada el passat mes de novembre i publicada al BOP el passat 15 de gener aposta per eliminar de l’espai públic qualsevol expressió sexista, i inclou la prohibició de publicitat de proxenetisme, sexista o vexatòria, a proposta del Comú. Una prohibició que no només es refereix als cartells, sinó a tots els sistemes d’informació gràfica pública. En conseqüència, l’alcalde també ha d’actuar perquè s’eliminin els rètols i identificadors d’aquests locals a la via pública. No hi ha d’haver cap marge per eradicar de l’espai públic qualsevol element que atempti contra la dignitat de les persones.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest