El Comú celebra que es facin públics els béns patrimonials de tots els regidors

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

En els propers dies la Paeria difondrà al seu web les declaracions de béns patrimonials i activitats de tots els regidors, una mesura per la transparència que des del Comú celebrem. La documentació que consta al Registre d’Interessos de la Paeria i que correspon als béns que els regidors tenien en el moment de la seua presa de possessió (13 juny 2015), es farà pública abans de l’u de gener. Aquestes declaracions seran revisades i actualitzades durant el mes de gener en aplicació del nou reglament, per bé que la Paeria no ha concretat la data en que es publicaran aquestes revisions.

Ple Paeria 22D 2015 (1)

Han hagut de passar més de sis mesos perquè es facin públiques les 27 declaracions de béns dels regidors


“Ens alegrem que amb el nou any poguem veure passes endavant per una transparència real, tot i que no entenem que la ciutadania hagi hagut d’esperar més de sis mesos per conèixer la declaració de béns dels seus regidors” ha valorat Carlos González, qui ha recordat que el Comú ja va difondre el 28 de maig pel seu compte les declaracions de béns dels seus 2 regidors. “Si et creus la transparència no té cap sentit el que han fet la majoria de formacions del consistori: esperar a que un reglament t’obligui a difondre els teus béns patrimonials i activitat”.
Dins l’apartat ‘Transparència en l’acció política, supressió de privilegis i mesures contra la corrupció’ el codi ètic del Comú de Lleida estableix en el seu punt 16 l’obligació per als representants electes del Comú de “Facilitar tots els seus ingressos, béns i rendiments patrimonials, així com totes aquelles dades necessàries per a la detecció de possibles conflictes d’interessos i la elaboració d’auditories ciutadanes”.
Declaració béns Carlos González
NuevoDocumento 2Declaració béns Sergi Talamonte
IMG_20150528_145305
Altres notícies relacionades amb codi ètic i renuncia a privilegis
La Crida, el Comú i ERC retornen les targetes de pàrquing gratuït per ser una despesa supèrflua i demanen el seu cost
El Comú no participarà en torronades ni dinars nadalencs pagats amb diner públic i lamenta que el PSC en faci ús electoral

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest