El Comú considera gens ètic que l’equip de govern del Consell Comarcal s’apugi el sou mentre predica estalvi

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

L’equip de govern del Consell Comarcal del Segrià, format per CIU i PSC, ha aprovat en el ple extraordinari de Cartipàs augmentar el sou de la presidenta en 5.000 euros. A més, una de les vicepresidències tindrà una retribució gairebé igual que fins ara però amb una dedicació de tan sols el 75%, fet que els obre les portes a cobrar també d’altres institucions, igual que la vicepresidència 2a, que serà del 50%.  A més, l’acord amb Unió genera una tercera vicepresidència, amb un percentatge de dedicació encara per definir, que incrementa encara més les retribuicions destinades a l’equip de govern.
IMG_0751
Amb el vot en contra del Comú i de tota l’oposició, a excepció d’ICV, que s’ha abstingut, s’ha aprovat augmentar la retribució de la presidenta, Maria José Invernón, un 8,8%, passant dels 56.073 euros als 61.000 actuals. A més es crea un conseller adjunt a presidència que percebrà 22.575 euros malgrat que la dedicació no és del 100% i s’elimina la figura dels portaveus. “No és lícit, ni ètic ni just que, en un moment social com el que vivim i amb els problemes econòmics que afecten el Consell, la presidenta i els vicepresidents s’apugin el sou mentre prediquen estalvi” ha valorat Sergi Talamonte, conseller del Comú. Talamonte considera cínic que el govern del Consell s’ompli la boca dels 200.000 euros d’estalvi en retribuicions mentre s’apugen el sou  i carreguen tot l’estalvi a les esquenes de l’oposició, que passa a cobrar només per assistències, minvant així la seua capacitat de fiscalitzar l’acció de govern.
IMG_0753
Amb l’abstenció de tota l’oposició, el Ple del Consell ha aprovat donar potestat a la presidenta perquè pugui designar el gerent i així aconseguir celeritat en el procés. El Comú ha optat per abstindre’s perquè seria un perjudici demorar el nomenament del gerent que, per altra banda, ha de ser un funcionari de carrera.
La presidenta del Consell Comarcal ha accedit a la petició de Talamonte demanant que qualsevol conseller pugui assistir i participar en tots els ens propis de la institució per cercar la màxima transparència.
Fotografia en alta resolució: http://comudelleida.cat/wp-content/uploads/IMG_0751.jpg

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest