El Comú considera un engany que la Paeria computi com a acció social el que paga de seguretat social

Posted on Posted in Notícies and tagged , .

L’agrupació d’electors ha presentat al·legacions al Compte General 2014 de la Paeria, on demana posar fi a aquesta anotació comptable del tot enganyosa. El Compte general és el reflex comptable, en un any detereminat, de l’economia municipal. El Comú exigeix que l’ajuntament deixi de computar com a acció social i promoció social els més d’11.500.000 d’euros paga en cotitzacions a la Seguretat social pel conjunt dels seus treballadors. “Ens sembla injustificable que l’equip de govern d’Àngel Ros s’ompli la boca a dir que dedica una part substancial del seu pressupost a acció social, 19.967.440,24€, quan més de la meitat d’aquesta quantitat correspon a cotitzacions a la seguretat social” ha explicat el regidor del Comú de Lleida Carlos González.
IMG_0777
Encara dins les al·legacions referents a la Paeria, el Comú remarca que el cost del projecte “transport terrestre” no és adient a la realitat del 2014 pel fet que a l’abril de 2015 s’hagi aprovat un increment del cost efectiu del Servei públic de transport col·lectiu de viatgers de més de 860.000€, respecte l’any 2014, i finalment no s’hagi cobert amb el romanent de tresoreria per despeses generals del 2014.
Pel que fa a l’EMU, l’agrupació d’electors considera qüestionable que els comptes els segueixi portant a terme el mateix auditor, per bé que sota una empresa diferent, respecte a les darreres auditories de l’EMU. L’article 19 de la Llei d’Auditoria de Comptes (1/2011) obliga a canviar d’auditor cada 7 anys.
Aquestes i la resta d’al·legacions evidencien que el Compte General de l’Ajuntament aprovat inicialment a la Comissió Especial de Comptes del dia 21 de juliol de 2015 no reflexa l’estat fidel de la comptabilitat i estat de comptes de la Paeria i els seus organismes autònoms, i per aquest motiu el Comú demana que l’equip de govern efectui les rectificacions oportunes.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest