El Comú creu urgent revisar l’IBI dels pagesos de l’horta «per evitar la ruïna que els suposa pagar com si fossin terrenys urbans»

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

En la primera trobada la Comissió de l’Horta ha valorat la proposta i el seu president, Joan Queralt, s’ha compromès a elevar-la a la comissió Informativa de polítiques de gestió dels recursos de la Paeria per cercar unes solucions que l’agrupació d’electors considera urgents.

El regidor del Comú Sergi Talamonte ha recordat que pagesos amb terrenys afectats per requalificacions en temps de bombolla immobiliària han passat de pagar contribucions de terrenys rústics com a urbans. Aquests pagesos, en molts casos persones grans, han vist augmentada la pressió impositiva a nivells insuportables, abocant-los sovint a la ruïna i a procediments de constrenyiment i embargament per part de l’ajuntament per no poder fer front a l’IBI.

IMG_0737

El Comú entén que aquesta és una situació del tot injusta, generada pel propi ajuntament, i que, per tant, ha de ser la Paeria qui hi posi remei immediatament.

L’agrupació d’electors demana la creació d’un registre i la catalogació dels terrenys afectats per les requalificacions per tal que els propietaris puguin declarar l’ús real que se’n fa.

El Comú, a més, aposta per revertir la tipologia del IBI a l’ús real del terreny, evitant el cobrament de l’impost com a urbà en els terrenys que són d’ús agrícola o en els quals no està previst la construcció de cap habitatge a curt termini. 

IMG_0739

Finalment es proposa paralitzar els procediments d’embargament i acumulació d’interessos a totes les persones afectades per aquesta situació i la recerca de solucions que evitin que hagin de pagar els deutes acumulats fruit de l’impossibilitat econòmica per fer-hi front.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest