El Comú de Lleida consensua afegir-se a la candidatura En Comú Podem

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , , .

L’assemblea del Comú de Lleida ha acordat per consens afegir-se a la candidatura En Comú Podem on conflueixen candidatures ciutadanes municipalistes, Podem, ICV, gent de Procés Constituent i (encara sense confirmar) Esquerra Unida i Alternativa.
A Lleida s’han mantingut ja uns primers contactes entre Comú de Lleida, Tàrrega en Comú, Procés Constituent-Lleida, el cercle de Lleida de Podem, ICV i EUiA, on els diferents agents han mostrat el seu interès a treballar plegats en una candidatura amb protagonisme ciutadà.
A l’espera que les diferents organitzacions ratifiquin la seva participació en la candidatura conjunta, la proposta d’En Comú Podem gira entorn els principis següents:

 • Defensa del municipalisme ciutadà, que ja està demostrat que es pot governar d’una altra manera, apostant per una política que defensi els drets socials, els serveis públics, el bé comú, la transparència i la honestedat.
 • Radicalització democràtica mitjançant el dret a decidir. Exigència d’un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya en el qual totes les opcions es puguin expressar lliurement amb totes les garanties.
 • Pla de rescat ciutadà contra la crisi i les polítiques d’austeritat, amb l’objectiu d’aturar el retrocés democràtic viscut aquests últims anys (reforma laboral, privatitzacions mafioses, pobresa energètica, Llei Montoro…).
 • Emprendre mesures per construir processos de canvi i aturar problemàtiques que afecten més enllà de l’àmbit estatal (TTIP, canvi climàtic…).
 • Protagonisme ciutadà en la confecció de les llistes electorals, incorporant persones vinculades a les diferents lluites socials, com les del dret a l’habitatge, defensa dels serveis públics i dels drets laborals, entre d’altres.
 • Constituir un grup propi al Congrés, independent dels grups que conformin els partits com Podem o Izquierda Unida a nivell espanyol
  Imatge de Jenny Downing a Flickr

  Imatge de Jenny Downing a Flickr


   
  L’assemblea del Comú de Lleida ha valorat que, tot i que el treball de l’agrupació d’electors ha de continuar prioritzant l’àmbit municipal, val la pena contribuir a la construcció d’un espai polític de confluència a Lleida, que porti a les eleccions del 20D l’alternativa política ciutadanista que va emergir el 24 de maig.
  En aquest sentit, s’estan fent també contactes amb altres agrupacions d’electors i candidatures municipalistes del territori.
  Totes aquelles candidatures tinguin interès en aquesta proposta de confluència municipalista poden contactar a info@comudelleida.cat.
  Assemblea del Comú de Lleida
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest