El Comú de Lleida exigeix que la Comissió de la campanya agrària aporti solucions per al temporers que dormen al carrer

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged .

El Tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha demanat als convocants de la Comissió de coordinació de la Campanya Agrària que es fixi un ordre del dia que respongui a les necessitats urgents que ara mateix pateix la ciutat, derivades de la Campanya de la Fruita, generant una alarma social que ha traspassat els límits de la demarcació, erosionant la marca Lleida i donant lloc a una crisi social d’enormes dimensions.

No entenem que la Comissió de coordinació d’aquest 9 de juny obviï les necessitats peremptòries que té la ciutat de Lleida derivades de la campanya agrària.

Agraïm l’interès mostrat pel delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, que ens ha respost convidant la Paeria a convocar «un altra trobada» per poder abordar les necessitats urgents derivades de la campanya. I així ho hem fet saber al Paer Miquel Pueyo.

Exigim que totes les administracions assumeixin la responsabilitat d’articular solucions efectives, amb els consegüents recursos per dignificar i millorar l’operatiu d’atenció a les persones temporeres. Un debat i una feina que s’ha omès a l’ordre del dia de la trobada d’aquest 9 de juny, on només hi consta un punt d’actualització de les “Recomanacions d’actuació davant el risc COVID 19 en activitats i empreses agràries” i un torn obert.

El Comú de Lleida lamenta que no s’hagi accedit a replantejar els continguts a tractar a la reunió del 9 de juny de la Comissió de coordinació de la Campanya Agrària, com vam demanar ahir, fet que no ajuda al reconeixement de la situació inacceptable en la que es troben molts treballadors temporers. L’Ajuntament de Lleida està fent un esforç extraordinari que es manifesta insuficient i per això requereix de suport urgent i efectiu per part de les institucions, especialment la Generalitat i l’Estat. Cal un compromís ferm per cercar solucions, amb els recursos necessaris i amb la participació del sector agrari.

Cal atendre amb determinació l’itinerari de solucions de futur, que necessàriament han de passar per un gran recurs residencial. Si, com diu el president, en la qüestió dels temporers «Hem fallat», cal rectificar amb urgència per solucionar aquest problema.

Exposarem el contingut aquesta carta en la Comissió i hem demanat que se celebri la reunió amb Generalitat i Estat amb màxima urgència per fer efectiva l’ampliació i millora de l’operatiu d’atenció als treballadors temporers a la ciutat de Lleida.

GM Comú de Lleida

Temporers dormint al carrer (imatge d’ACN)

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest