El Comú de Lleida garanteix un traspàs responsable i exigència amb el compliment de les polítiques amb què estem compromesos

Posted on Posted in Comú de Lleida.

Els regidors Sergi Talmonte i Elena Ferre deixen el govern i es comprometen amb la governabilitat de la ciutat sempre que l’acció municipal vagi en línia amb les polítiques que centraven el pacte

El Comú de Lleida ha deixat de formar part del govern de la Paeria i desenvoluparà la seva acció política des de l’oposició fins al final del mandat, després que així s’hagi acordat entre les tres formacions polítiques que compartien les responsabilitats de govern des del juny de 2019, el Comú de Lleida, ERC i Junts. Els dos regidors del Comú abandonen les seves responsabilitats de govern, però asseguren que facilitaran un traspàs seré i responsable als nous titulars de les regidories que deixaran vacants quan es faci efectiu el cessament de les seves funcions. El Comudelleida treballarà des de l’oposició per continuar sent útil a la ciutadania de Lleida i es compromet amb la governabilitat de la ciutat, sempre que l’acció municipal vagi en línia amb les polítiques que centraven el Pacte que es va signar al juny de 2019.

El Comú de Lleida havia posat com a condició per participar en la convocatòria de la comissió de Seguiment del Pacte d’Entesa la restitució de Sergi Talamonte, destituït per decret el passat dimecres 14 de juliol pel paer en cap, Miquel Pueyo. Com que no hi va haver marxa enrere en aquesta decisió, es va acordar la sortida pactada del govern i ordenar el traspàs de les competències de les regidories que encapçalaven des de l’inici del mandat municipal.
Elena Ferre, portaveu del grup municipal del Comú de Lleida, ha volgut posar en relleu que “el nostre compromís, encara que passem a l’oposició, amb la governabilitat i el bon funcionament de l’Ajuntament”, motiu pel qual ha assegurat “un traspàs de competències ordenat, seré i responsable”.

Sergi Talamonte ha afegit que “serem, des de l’oposició, els guardians més exigents del compliment dels compromisos del Pacte del que hem estat expulsats, en matèries com la mobilitat, l’economia, la transició ecològica, l’habitatge, els serveis socials o la participació”.

Laura Bergés, portaveu del Comú de Lleida també ha expressat el desig “que la nova etapa de govern en minoria sigui el més fructífera possible per a la ciutat” i ha renovat el compromís del Comú per “treballar pels compromisos electorals que ens van dur a la Paeria en nom dels 4.896 lleidatans i lleidatanes que ens van fer confiança a les urnes”. Així mateix, ha afegit que “hi havia un mandat de l’assemblea del Comú que preveia la sortida del govern si no es podien desenvolupar les polítiques que havíem pactat”. El Comú reunirà de nou la seva assemblea el proper 29 de juliol a les 19h en assemblea extraordinària telemàtica per avaluar la nova situació i marcar les línies mestres dels propers dos anys a l’oposició.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest