El Comú de Lleida i ECP reclamem a JxCat que retiri les esmenes que frenen l’aprovació de la llei que ha de regular el preu dels lloguers

Posted on Posted in Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Comuns, Diputació and tagged .

Des del Comú de Lleida i En Comú Podem reiterem el total suport a l’aprovació de la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. Per fer viable la seua aprovació immediata, demanem la retirada de les esmenes presentades per Junts per Catalunya, tot respectant el text original que ells mateixos van signar, que ha estat treballat entre el departament de Justícia, els grups parlamentaris signants i el Sindicat de Llogaters.

Després de mesos de treball intens, el 15 de juliol el Parlament de Catalunya va fer un pas endavant molt important en defensa del dret a l’habitatge. Els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, JxCat, Catalunya en Comú Podem i CUP, van registrar la proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els
contractes d’arrendament d’habitatge, una llei que ha de permetre fixar topalls al lloguer en els municipis amb més demanda.

La proposta legislativa té l’objectiu d’impedir pujades i fer baixar els preus a les 60 ciutats més tensionades de Catalunya, entre les quals Lleida, en un context d’emergència habitacional en el qual els preus de lloguer han augmentat 30 vegades més que els sous en els darrers 6 anys i que fa que les famílies catalanes destinin més del 50% dels seus ingressos a pagar el lloguer.

Tot i l’acord al qual s’havia arribat des del Govern amb el Sindicat de Llogaters, el passat 22 de juliol JxCat va anunciar que presentaria esmenes al text, fruit de la pressió exercida sobre aquest grup per part de immobiliàries i fons voltors. No respectar el contingut inicial i consensuat de la proposició comporta per una banda abandonar el pacte social i polític al qual ens vam comprometre tots els agents. Per altra, deixar en paper mullat la regulació, ja que les esmenes que presenta el grup de JxCat permetrien seguir pujant els preus fins a un 30% en plena crisi pandèmica.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest