El Comú de Lleida participa en la gran trobada de candidatures ciutadanes a Madrid

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

Una trobada de més de 20 candidatures que conformen una emergent xarxa municipalista i que ha servit de celebració i d’intercanvi d’experiències al costat de candidatures com Barcelona en Comú, encapçalada per Ada Colau, o Ahora Madrid, amb Manuela Carmena, i altres formacions, com Terrassa en Comú. Antoni Peralta, integrant de la llista del Comú de Lleida, ha participat en la presentació d’aquesta xarxa al Círculo de Bellas Artes de Madrid, sota el lema ‘Volem canviar les nostres ciutats. Volem fer-ho Ara. Volem fer-ho En Comú’

Trobada de candidatures ciutadanes celebrada aquest dimecres a Madrid amb la presència del Comú de Lleida, representat per Antoni Peralta (el més alt, fila de darrera)

Trobada de candidatures ciutadanes celebrada aquest dimecres a Madrid amb la presència del Comú de Lleida, representat per Antoni Peralta (el més alt, fila de darrera)

El proper 24 de maig tindran lloc unes eleccions municipals extraordinàries. Per primera vegada, a multitud de municipis, trobarem paperetes amb sigles, logotips, noms de candidates i candidats que mai abans havíem vist. Són les candidatures ciutadanes: candidatures de canvi construïdes per la ciutadania. Són les candidatures que, amb noms diferents a cada territori, tenen alguna cosa en comú: totes ens sentim part d’un procés de canvi social i polític i hi volen participar, d’una autèntica revolució democràtica que fa anys que està en marxa i que arriba ara als ajuntaments.

Naixem per canviar el model productiu dels nostres territoris, per desterrar la corrupció, per demostrar que és possible reduir la desigualtat i garantir drets essencials des de les competències municipals. Aquestes candidatures han estat també resultat de processos amplis de confluència de ciutadans i ciutadanes, d’organitzacions socials i, en determinades poblacions, també d’alguns partits.
Aquesta confluència només ha estat possible gràcies a la generositat. No podia ser d’una altra manera, ja que totes són part de l’ona expansiva del 15M: les marees ciutadanes, les plataformes per l’habitatge digne, la gent que ja no es resigna a l’angoixa de no arribar a final de mes i surt al carrer, busca altres persones, comparteix, s’uneix i posa en comú el millor de si per arribar a les institucions i convertir-les en allò que sempre haurien d’haver estat: el lloc on es representa la voluntat de la gent i on es defensa el bé comú.
Algunes d’aquestes candidatures, recollides en el Mapa que avui ha fet públic BCN en Comú, ens hem trobat avui a Madrid. Com ha remarcat Antoni Peralta, que hi assisteix en representació del Comú de Lleida «Ha estat una trobada amb la gent per celebrar que amb la força de les persones del carrer farem coses increïbles en diferents ciutats, i per compartir l‘alegria de saber que ja res serà com abans». “Ha habido una política hecha para las minorías desde ayuntamientos hostiles. Eso tiene que cambiar” ha explicat per la seua part la candidata de Ahora Madrid Manuela Carmena, mentre que Ada Colau, de BCN en Comú apuntava “Hi ha un ADN compartit: sumar persones i organitzacions per recuperar les institucions”.

El 24 de maig hi haurà opcions ciutadanes de canvi en molts municipis i el 6 de maig, el Comú de Lleida ha volgut estar present en aquesta trobada, al costat de candidatures com Barcelona En Comú, Ahora Madrid, Málaga Ahora, Zaragoza En Común, Marea Atlántica i Terrassa En Comú, i moltes altres.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest