El Comú de Lleida valora que s’hagin començat a assumir responsabilitats i que s’implementin més eines per al bon govern

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida valora positivament que des de Junts per Catalunya s’hagin començat a assumir responsabilitats polítiques per les irregularitats i la falta d’ètica en contractacions de les regidories d’Urbanisme i Esports durant 2019 i 2020. Ens refermem amb el compromís amb l’ètica pública i amb la transparència, la participació, la lluita contra la corrupció, el bon govern i el codi ètic en la gestió política, i celebrem que des del Govern d’Entesa estiguem actuant per fer realitat els compromisos contrets amb la ciutadania.

Considerem molt positiu que la Comissió de la Transparència hagi servit per a donar les explicacions que els grups municipals han de tenir, una informació d’interès públic que des del Comú de Lleida reclamem que sigui accessible per al conjunt de la població. Donem ple suport, doncs, a la proposta per una major transparència que ha fet la regidoria de Participació i Lluita contra la Corrupció, sol·licitant que els informes que es publiquen en la Comissió de la Transparència constin com annex a les actes de la comissió, passant pel necessari procés previ d’anonimitzar-los per eliminar qualsevol dada personal, una proposta que es debatrà a la Comissió de la Transparència del mes de març.

Celebrem que hi hagi consens per fer realitat amb tota la celeritat possible que l’Ajuntament de Lleida es doti d’un Codi Ètic i de conducta per a càrrecs electes i personal eventual, una eina que des del nostre grup hem reclamat i que s’ha evidenciat del tot necessària. Per això ens sembla molt positiu que s’hagi  posat fil a l’agulla creant un grup de treball que té per objectiu portar una proposta de Codi Ètic al ple de febrer.

Valorem també positivament que s’implementin mesures tècniques per garantir un major control de la contractació menor per assegurar que es fa en condicions d’equitat per a tots els agents econòmics de la ciutat.

Fruit dels dubtes jurídics plantejats en el darrer ple per un dels grups de l’oposició, hi ha hagut consens per encomanar un informe jurídic extern de valoració dels fets, que permeti determinar si ens trobem davant un fraccionament de contractes, un informe que s’encomanarà després de les compareixences que hi ha d’haver a la Comissió Extraordinària de la Transparència el proper 19 de febrer.

Comissió de la Transparència realitzada aquest dimarts 2 de febrer

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest