El Comú demana que es mantinguin els serveis als temporers fins que acabi la campanya de fruita

Posted on Posted in Notícies and tagged , .

Des del Comú de Lleida demanem a la Paeria que allargui, com a mínim, fins al final de la temporada de recollida de fruita el servei de consigna i dutxes per a persones temporeres al pavelló 3 de la Fira de Lleida, recordant que la campanya no acaba fins a finals de setembre, i que tot just ara es comença a recollir la poma golden.

Pensem que eliminar aquests serveis a 31 d’agost és un nou error que atempta contra els drets de les persones que treballen als nostres camps, com va ser un error tancar ja en 20 d’agost l’atenció laboral i tot seguit els serveis d’alimentació i bugaderia.

Lamentem que una temporada més les administracions han estat molt lluny de la ciutadania en sensibilitat cap a les persones que treballen al camp. Des del Comú de Lleida seguirem reclamant la construcció d’un alberg per a treballadors temporers com a mesura prioritària per pal·liar la falta de infraestructura d’acollida i habitatge temporal endèmica al municipi. Un any més l’ajuntament ha seguit improvisant la campanya de temporers amb recursos que en realitat són per atendre a persones amb situació d’exclusió social i afrontar la seva capitalitat amb una aposta decidida per crear aquestes infraestructures que facilitin a la nostra pagesia donar l’allotjament digne que els treballadors necessiten.

Els temporers continuen dormint als carrers del Casc Antic a finals d’agost

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest