El Comú denuncia mala fe de l’equip de govern per evitar rebaixar enguany l’IBI de l’horta, com permet la llei i com va aprovar el ple

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

El Comú vol posar en coneixement de la ciutadania que la demora intencionada en l’adequació de l’IBI rural perjudicarà greument desenes de famílies de l’horta de Lleida. Malgrat que la llei permetia rebaixar durant el 2015 l’IBI de l’horta, i malgrat que hi va haver un acord per unanimitat després de la moció que el Comú va presentar al ple de setembre, considerem que la regidora Montse Mínguez ha actuat de mala fe per estalviar-se haver de retornar l’IBI que han cobrat de més a diversos propietaris aquest any. Com va quedar palés en la reunió informativa dels sòls ubanitzables, la regidora d’economia ha tirat pel dret per ajornar els canvis a 2016, sense respectar el sentit de l’acord unànim del Ple que instava a fer-ho durant 2015. S’ha demorat l’informe dels serveis tècnics municipals sobre els terrenys afectats per no deixar marge per trametre’l abans de final de 2015 al Cadastre. “Aquesta forma de procedir no és la que s’espera d’un servidor públic, que ha de vetllar pels interessos de la ciutadania, en especial quan viuen situacions tant crítiques com la que pateixen molts dels afectats per l’increment descomunal de l’IBI en els darrers anys en terrenys d’ús agrícola” ha conclòs el regidor del Comú Sergi Talamonte.

Ple ordinari del mes de setembre

Ple ordinari del mes de setembre


Acotar el termini a abans de 2016 era una qüestió transcendent, ja que la Llei estableix que qualsevol modificació del valor cadastral serà efectiva a partir de l’1 de gener de l’any en què s’inicia el procediment de modificació dels valors cadastrals, fet que hauria suposat retornar als propietaris afectats tot l’IBI que la Paeria els ha fet pagar de mes durant el 2015. Després de molts mesos demanant aquestes dades, l’equip de govern va informar que la rebaixa de l’IBI (per 2016) afectarà 250 expedients d’uns 230 propietaris, que sumen 161 hectàrees sense pla parcial urbanístic aprovat. Aquesta rebaixa, desestimada al 2015, hauria suposat enguany una reducció d’uns 400.000 euros d’IBI per aquests propietaris. Els terrenys en que el canvi d’IBI tindrà efecte al 2016 són SUR 7, SUR 10, SUR 14, SUR 15, SUR 17, SUR 19b i SUR 24.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest