El Comú exigeix a l’equip de govern que retiri els cartells de prostíbuls de la ciutat en aplicació de l’ordenança vigent fa setmanes

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

Malgrat que fa setmanes que està en vigor l’ordenança que prohibeix la publicitat dels prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona, Lleida segueix plena de cartells que vulneren la normativa, en molts casos situats prop de centres educatius. Des del Comú de Lleida exigim a l’alcalde que atengui les seues obligacions de fer complir l’Ordenança del Paisatge Urbà i insti avui mateix l’actuació d’ofici del procediment sancionador per incompliment de l’ordenança.

L’Ordenança del Paisatge de Lleida aprovada el passat mes de novembre i publicada al BOP el passat 15 de gener aposta per eliminar de l’espai públic qualsevol expressió sexista, i inclou la prohibició de publicitat de proxenetisme, sexista o vexatòria, a proposta del Comú:

BOP 15 de gener de 2019

Una prohibició que no només es refereix als cartells, sinó a tots els sistemes d’informació gràfica pública. En conseqüència, l’alcalde també ha d’actuar perquè s’eliminin els rètols i identificadors d’aquests locals a la via pública.

Vam aconseguir introduir una disposició transitòria que preveia aquesta aplicació amb caràcter immediat: fer vigent la prohibició tan bon punt entrés en vigor l’ordenança perquè no hi ha d’haver cap marge per eradicar de l’espai públic qualsevol element que atempti contra la dignitat de les persones.

A les portes del 8 de març exigim a la Paeria que treballi per la igualtat, començant per defensar els drets de les dones a no ser cosificades en l’espai públic. Si un alcalde no està disposat a defensar la normativa que empara els drets de les ciutadanes i ciutadans, el millor que pot fer és plegar.

Cartells prostíbul davant Maristes (27 febrer 2019)

Cartells prostíbul davant Maristes (27 febrer 2019)

Cartells prostíbul Avinguda Alacant (27 febrer 2019)

Cartells prostíbul Cartells a Pardinyes a prop de l’Institut Josep Lladonosa (28 febrer 2019)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest