El Comú exigeix a Ros un decret urgent per l’obertura permanent de l’accés a la granja Pifarré

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

Davant l’evidència que no hi ha cap voluntat per part del sr. José Luís Plaza de permetre l’accés de vehicles a la Granja Pifarré a través de la servitud de pas que han fet servir des de fa més d’un segle, el Comú de Lleida sol·licita l’obertura immediata i permanent d’aquest pas fins que es resolgui judicialment. El Comú entén que el Paer en cap està facultat per anar molt més enllà en l’actuació que fins ara ha tingut en aquest afer i que és una obligació fer-ho per pal·liar l’enorme patiment i la situació laboral i emocional insostenible que viu una família lleidatana.  “Instem al sr. Ros a que actuï com a paer en cap per trobar una solució digna i que esvaeixi dubtes sobre si està sent parcial. Només li cal dictar un decret per obligar a obrir el pas permanentment per donar compliment al requeriment del DARP, fet que permetria respirar a la família Pifarré, que ara viu ofegada i amb els seus vedells en risc” ha valorat el regidor del Comú Sergi Talamonte, que ha afegit: “No es pot donar compliment de mesures requerides pel DARP posant la decisió en mans d’una part interessada que ha demostrat reiteradament mala fe en la seua forma d’actuar”.
El decret que va dictar el passat dijous la Paeria es fonamentava en la bona voluntat de l’empresa Plagar Serveis Socials SL, de José Luís Plaza, alcalde de Barbens, per obrir 3 hores a la setmana el pas perquè els camions poguessin subministrar pinso a la Granja Pifarré. Ros deixava en mans del sr. Plaza el futur de la Granja Pifarré, malgrat que l’informe de l’oficina comarcal del DARP concloia que “La situació és crítica i és urgent que es retorni a les condicions que garanteixin el trànsit de camions per el subministrament de pinso als animals de l’explotació i la retirada de cadàvers”.

Jose Luís Plaza, alcalde de Barbens i propietari de Plagar Serveis Socials SL

Jose Luís Plaza, alcalde de Barbens i propietari de Plagar Serveis Socials SL


Ahir dimarts, dia de teòrica obertura del pas, es va fer evident la nul·la voluntat del propietari del camí per respectar ni tan sols aquest acord de mínims, amb arguments del tot inconsistents com que no hi ha una necessitat sanitària i que hi ha un pas alternatiu. La necessitat sanitària es fa del tot evident per la situació que viu la granja, i que ha recollit l’informe de l’oficina comarcal del DARP, que demana actuació urgent per “motius de benestar animal i de salut pública”. I tant o més flagrant és el segon argument, el de l’existència d’un pas alternatiu, ja que, com saben l’alcalde Ros i el sr. Plaza, ADIF ja ha remés un escrit on constata no sentir-se vinculat a la decisió dictada en la sentència de primera instància:
AdifEl que vam veure ahir, amb guàrdies urbans que només es van poder limitar a aixecar acta del que van presenciar, evidencia que el sr. Plaza fa i desfà com vol, després que l’alcalde Àngel Ros deixés en mans d’ell la “resolució” del conflicte. El decret dictat per la Paeria, com es pot constatar, no obligava al compliment de res, ni tan sols de l’obertura de pas a camions 3 hores a la setmana.
Resolucio alcaldia
Davant un decret que no estableix mesures d’obligat compliment, el sr. Plaza -com era d’esperar- s’ha saltat la mesura de permetre l’accés temporal (3 hores a la setmana durant 2 mesos) dels camions que no puguin fer-ho pel camí d’ADIF. L’escrit que hem adjuntat conclou que cap camió pot circular per un camí destinat a ser via de servei de l’AVE.
El que diu Plagar

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest