El Comú exigeix saber per què es manté tancada i sense ús social la primera planta del mercat de Cappont

Posted on Posted in Notícies, Paeria.

Quan fa prop de 5 anys de la inauguració del mercat de Cappont, el Grup Municipal del Comú ha preguntat per què segueix tancada la primera planta, que s’havia de destinar a un centre de dia. Quan es va realitzar el concurs i la licitació del projecte per la construcció del nou mercat, l’Ajuntament de Lleida va justificar aquesta adjudicació a Nictalia (Mercadona) argumentant que aprofitarien la primera planta de l’edifici per a equipaments públics, llargament demandats pels veïns del barri. Potser era una manera de “compensar” el fet que el mercat segueix un model comercial poc respectuós amb el barri, sense apostar pel foment del consum de proximitat, ecològic, alternatiu, cooperatiu i local.
mercat cappont
Però la realitat és que el mercat continua sense gaudir dels espais per a usos socials per al barri, com és el Centre de dia per a gent gran. Per aquest motiu el Comú pregunta quan està previst acabar les obres del Centre de dia, les places que tindrà, qui ha de sufragar l’obra (segons el contracte amb l’empresa Nictalia SL.), el cost d’aquesta i el del futur manteniment dels serveis al Centre de dia, i qui ‘ha de sufragar-ho. Finalment hem preguntat quin és el règim previst per donar el servei del Centre de dia.
Una comissió ‘fast’

Les preguntes les vam fer en la Comissió de Serveis a les persones. La comissió que presideix el regidor Xavier Rodamilans va durar ahir menys de tres quarts d’hora, malgrat que entre els 18 expedients que s’hi van tractar n’hi havia 2 que anaven a ple, un d’ells el dels 180.000 euros de conveni amb el Lleida Esportiu (que no consta a l’ordre del dia i que es va entrar amb caràcter d’urgència). “Si és voluntat general escurçar els plens, hi ha debats que s’haurien de fer en comissió, però malauradament això és impossible amb la dinàmica de ‘fast’ comissió que ha instaurat el senyor Rodamilans”, ha valorat el regidor del Comú Carlos González. A banda de no poder descomprimir el ple, la pressa per acabar fa que molts expedients no s’expliquin amb els mínims que pertocaria. “Potser no té sentit que es titlli de comissió ‘informativa’ un espai on tot es fa a corre-cuita i que passa de puntetes per gran part dels expedients” ha reblat González.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest