El Comú posa en marxa el dispositiu de voluntariat per recollir els 1.500 avals necessaris per presentar-se

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , , .

Instal·larà diferents taules a la ciutat per superar l’escull que exigeix la llei per a les agrupacions d’electors
La llei electoral estableix que les agrupacions d’electors, a diferència dels partits polítics, i a ciutats de la mida de Lleida, han de certificar 1.500 avals per poder presentar candidatura a les eleccions municipals. Per això, el Comú de Lleida endega la campanya AMB EL TEU AVAL, que es fixa com a objectiu arribar a aquesta xifra el dia 12 d’abril i seguir recollint signatures fins a la data límit, que és el 18 d’abril.

Inici recollida avals per al Comú

Inici recollida avals per al Comú


Des del Comú de Lleida es considera que, més enllà de complir amb la llei, l’exigència d’avals representa una ocasió per posar a la pràctica l’exigència de participació que des de l’agrupació d’electors es vol portar a la Paeria. Cal remarcar que l’aval és una forma de donar suport a la pluralitat, com a element fonamental de la democràcia, i que no suposa necessàriament compartir el projecte polític del Comú sinó permetre que aquest es pugui presentar a les eleccions, complint els exigents requisits que estableix la llei. L’agrupació d’electors es planteja superar els 1.500 avals, amb una campanya que mobilitzarà persones voluntàries i que contempla diverses possibilitats per fer efectiu l’aval. Les persones censades a Lleida que considerin d’interès que el dia de les eleccions hi hagi l’opció de triar la papereta de l’agrupació d’electors del Comú de Lleida tenen 3 opcions per participar en la campanya ‘Amb el teu aval’:
1. Anar a signar l’imprès d’avals a la taula del Comú de Lleida, a la plaça de la Paeria (dies 1, 2, 4, 5, i a partir del dia 7) portant el DNI o una còpia. O bé a alguna de les taules mòbils que es muntaran als barris (n’informarem puntualment a comudelleida.cat)
2. Anar a signar, també amb el DNI, a la regidoria de serveis personals, edifici de l’antiga Audiència (c/ baixada de la Trinitat) a partir del 7 d’abril, de dilluns a dissabte, de 10.30 a 13.30h i de 17 a 20h.
3. Descarregar-se del web del Comú de Lleida l’imprès d’avals per recollir signatures. Un cop omplert el full s’ha de portar als punts de recepció de signatures, adjuntant la còpia dels DNI del avaladors per les dos cares. També es poden enviar les fotografies o l’escanejat dels DNI (per les dos cares) a través del correu electrònic (info@comudelleida.cat) o d’un Whatsapp creat específicament per això al telèfon 622 05 92 90. Per facilitar la recollida, per a cada foto de DNI cal indicar en el missatge el nom i cognoms de la primera persona que hagi signat la fulla corresponent i el lloc on s’ha entregat.
Inici recollida avals per al Comú

Inici recollida avals per al Comú


Punts de recollida d’avals
• Taula del Comú de Lleida a la plaça de la Paeria

• Botiga Occitània (c. Democràcia 12)
Bar Rock’nVins (c. Panera 2 – Centre Històric)
Bar Sisbris (c. Sant Martí 24 – Centre Històric)
• Bar La Pinta (c. Baró de Maials 89 – Balàfia)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest