El Comú proposa estalviar més de 6,5M€ per aplicar un pla de xoc que atengui a les persones i no pagui sobresous i assessors

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , .

El Comú de Lleida proposa un Pla de Xoc per al primer any i mig de legislatura que suposi un cop de timó en les polítiques de la Paeria, per centrar-les en les necessitats reals de les persones. Algunes mesures són un increment en inversió social de 5 milions d’euros al 2016 o un fons de rescat ciutadà d’un milió d’euros per ajudar famílies que pateixen pobresa energètica. Per això proposa retallades en despesa injustificable en la situació d’emergència social que vivim.

La candidatura ciutadana no vol fer promeses que no es poden complir, per això ha redactat un Pla de Xoc basat en un estudi de les partides pressupostàries de la Paeria al 2015, que obren la possibilitat a fer retallades on realment cal fer-les i fent inversions socials que resolguin les necessitats de les persones per afavorir unes condicions de dignitat de tots i cadascun dels seus veïns i veïnes. El Comú de Lleida aporta al Pla de Xoc un document annex on detalla que, com a mínim, es poden estalviar 6.650.000€ en algunes partides. La més important és la inversió en obra nova, de la qual es proposa retallar 4 milions d’euros dels 4.731.955€ pressupostats enguany. El Comú de Lleida no està disposat a assumir cap obra nova mentre hi hagi a la ciutat persones sense les necessitats mínimes vitals cobertes.

La Llotja2

El Comú proposa no assumir cap obra nova mentre hi hagi a la ciutat persones sense les necessitats mínimes vitals cobertes

Una altra partida de la qual es pot reduir una quantitat important és la de contractes de prestacions i serveis. Actualment es dediquen més de 12.233.000€ a aquest concepte i el Comú proposa retallar-la en un milió, ja que els preus dels serveis han anat a la baixa durant l’any.

D’altra banda, des del Comú s’aposta per aplicar l’austeritat als sous que cobren els alts càrrecs. Al 2015 estan pressupostats més de 1.217.000€ de diners públics per a retribucions bàsiques i altres remuneracions a alts càrrecs com regidors i l’alcalde. Amb el pla de xoc es reduiria en mig milió d’euros, com a mínim. De fet, el Comú considera que cobrar dietes i sobresous amb la situació d’emergència social que es viu al carrer és no tocar de peus a terra, per molts discursos socials que es facin. També se sumarien 150.000€ que es podrien retallar com a mínim del personal eventual assessor, al que actualment estan destinats 1.059.000€. El Comú entén que, a banda de reduir les seves retribucions, cal avaluar la funció d’aquests assessors i analitzar si la seva feina beneficia a la ciutat o al partit polític que hi ha al govern. El Pla de Xoc també aposta per reduir com a mínim en 100.000€ el fons d’ajustament pressupostari de què disposa lliurement l’alcalde, que actualment ascendeix a 318.000€.

A banda, per completar l’estalvi de 6,5 milions d’euros, l’agrupació d’electors també proposa optimitzar recursos en ordenació i promoció turística, retallar en comunicacions postals 200.000€ i rebaixar en mig milió el pagament d’interessos, ja que el ministeri d’Hisenda ha concedit crèdits sense interessos.

Des del Comú de Lleida s’interpreta, doncs, que hi ha marge de maniobra per dedicar els recursos previstos a incrementar les dotacions destinades a polítiques socials, i que si fins ara no s’ha fet és perquè les prioritats del govern municipal eren unes altres.

També hi ha recursos per posar en marxa altres línies de treball importants en el programa del Comú, com ho és l’increment de l’autonomia energètica de la ciutat de Lleida, de totes les infraestructures municipals i dels ciutadans i ciutadanes de Lleida, de la mà del compromís amb les energies renovables. A aquest objectiu es volen destinar aproximadament un milió i mig d’euros anuals durant 4 anys.

Des del Comú de Lleida es vol subratllar que les xifres del Pla de Xoc són realistes i que l’agrupació d’electors no ha volgut caure en l’engany d’incloure-hi determinats ingressos que no és segur quan es cobraran ni en quines quanties, com són, per exemple, els derivats de l’increment impositiu i de les sancions sobre els habitatges buits.

Valoració enquestes publicades en diaris locals

Avui estem molt contents d’aparèixer en algunes enquestes per primer cop. Per als enquestadors, el Comú no té passat polític ja que som nous, mai ens hem presentat a unes eleccions. I, sense història, sense ingredients, no som tinguts en compte en la cuina i ens quedem, simplement, amb la intenció directa de vot, sense beneficiar-nos, com la resta de forces, de l’altíssim percentatge d’indecisos. Seria suficient que un 1 o 2% d’aquests indecisos votessin Comú per assegurar que som a la Paeria: algú creu que això no passarà? 

Les enquestes, com ha quedat demostrat en tantes ocasions, són ben poc fiables:
GRAFIC COMU INCALCULABLE

Malgrat que, sense passat polític, el Comú no entra a la cuina de les enquestes, a la nostra cuina, el carrer, palpem tant d’entusiasme cap a la candidatura ciutadana que estem plenament convençuts que entrarem a la Paeria” ha explicat el candidat del Comú de Lleida Carlos González.

AGENDA COMÚ PER AL DILLUNS 18 DE MAIG

10h Taula informativa a la Rambla de Ferran

17:30 Taula informativa i passeig informatiu a la zona d’Universitat i Plaça de les Missions

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest