El Comú proposa un contracte de neteja dels edificis municipals transparent, amb menys subcontractació i per només 4 anys

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

Els grups de l’oposició hem tingut accés al plec de condicions per al contracte de neteja, manteniment i gestió sostenible dels edificis municipals -un contracte de 24 milions d’euros- el passat dilluns per fer-ne valoració divendres en Comissió d’Urbanisme. El procediment tancat impedeix que propostes com les que fa el Comú puguin ser analitzades i, si es considera, incorporades als plecs. Tant el procediment com el període de temps tant minso impedeixen aconseguir el millor contracte per la ciutat, i per això demanem més temps per poder treballar perquè aquest contracte sigui millor, i ajornar la votació al ple de març.
El Comú proposa minimitzar la subcontractació d’aquest contracte, que actualment arriba al 60%. L’ajuntament ha de fomentar que hi hagi diversos licitadors i reduir substancialment aquest percentatge de subcontractació, fet que permetria no perdre la potestat sancionadora en cas d’incompliments. Per aconseguir-ho, el proposem canviar el descomunal contracte actual i partir-lo en lots per facilitar així que hi puguin concórrer diferents empreses. A la nostra ciutat n’hi ha moltes que estarien disposades a concórrer i amb el plantejament actual no ho poden fer. N’obtindrem millors ofertes per la ciutat i millor tracte per al treballador. Cal evitar dissenyar un plec de condicions encaminat a que el guanyi una empresa concreta, recordant que això aniria en contra de la lliure concurrència i dels interessos de la ciutat.

IMG_2799

Ple Paeria gener


Proposem modificar el procediment de contractació: cal atorgar més paper als tècnics municipals, que són els que han de proposar la puntuació per millorar la transparència del procés. La Taula de Contractació, en base a la proposta dels tècnics, és la que hauria de puntuar cada proposta. En aquest sentit, apostem per eliminar -per opaca- la proposta que l’alcalde o la junta de govern escullin a dit el comitè d’experts que valorarà el 60% de la puntuació del contracte.
L’agrupació d’electors també proposa que el contracte sigui d’un màxim de 4 anys, incloses les pròrrogues. És excessiu el contracte de 6 anys (4+2) que es planteja considerant que si hi ha incompliments resulta d’enorme complicació rescindir un contracte d’aquesta magnitud. Proposem major capacitat sancionadora de l’ajuntament i més capacitat de garantir el compliment del contracte.
Ens satisfà la recerca d’eficiència energètica i d’estalvi en el consum d’aigua que contempla el plec del contracte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest